«Психологічна допомога для львів’ян. Нові можливості у Шпиталі Шептицького»
  • Чтв, 22/06/2017 - 20:34

22 червня 2017 р.Б. о 15.00 у конференц-залі Благодійного фонду Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького (Львів, вул. Озаркевича,4) відбулося представлення роботи Центру психічного здоров’я як одного із відділень Шпиталю.

Історію створення Центру висвітлив о. д-р. Андрій Логін, адміністратор Шпиталю. Він зазначив, що у Шпиталі функціонує консультативно-діагностичне відділення, де можна отримати допомогу при фізичних недугах для їх лікування чи профілактики. Центр психічного здоров’я, що діяв упродовж двох років як проект Шпиталю, зараз  провадить свою діяльність як повноцінний підрозділ установи. Виявивши велику потребу у психологічному консультуванні та надаючи різноманітний спектр психологічних послуг, забезпечує можливість доступу кожного до кваліфікованої психологічної підтримки. 

Керівник центру, психотерапевт Володимир Станчишин повідомив, що Центр надає безкоштовну психологічну, соціальну, духовну допомогу учасникам АТО, їхнім рідним та потерпілим на Майдані, створює групи взаємодопомоги тим, хто перебуває у складних життєвих ситуаціях. Основний принцип роботи ЦПЗ – мультидисциплінарний підхід та цілісне бачення клієнта через призму «дух-душа-тіло».

 Внаслідок доброї підтримки Благодійною організацією «RENOVABIS» у грудні  2016 року для Шпиталю були  надані  кошти на розвиток підрозділу ЦПЗ. У квітні 2017 року, у БФ Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького відбулося освячення нових приміщень для Центру психічного здоров’я. Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершуючи Чин благословення відремонтованих кімнат як місця для доброї роботи працівників і щиросердної допомоги всім, хто її потребує, зазначив: «Ретельний працівник у своїй справі, будівничий, тесля – Святий Йосиф був покликаний Богом бути заступником і виконавцем безпеки на землі для Діви Марії та новонародженого Ісуса. Робота Центру психічного здоров’я також є покликанням до роботи із захисту та відновлення вразливих станів людини, підтримки її психологічної та духовної рівноваги. Так що кожен, хто потребує духовних ресурсів чи психологічної підтримки у стосунках із суспільством чи інших вразливих духовних питаннях, може отримати таку допомогу у стінах Шпиталю у Центрі психічного здоров’я під покровом Йосифа Обручника.»

ЦПЗ, як і всі інші підрозділи Шпиталю, працює за принципом соціального підприємництва. Послуги надаються на платній умові із правилом «десятини» - кожна оплачена послуга включає 5-10 % у Фонд Шпиталю для забезпечення безкоштовного обслуговування тим, хто звертається із заявою про благодійну допомогу. Принцип соціального підприємництва створює умови самоокупності і фінансової стійкості Шпиталю. Разом із тим, це можливість допомагати тим, хто потребує помочі і бачити стійкі позитивні вимірні соціальні результати у формі звіту про благодійну діяльність. «Адже благодійність  – це спосіб і отримати, і спосіб віддати» - розповіла заст. адміністратора із соціальної роботи Віра Шпирка.