Путін вирішив і офіційно розіграти карту про переслідування РПЦ в Україні
  • Втр, 14/10/2014 - 17:17

Як повідомляє рупор кремлівської пропаганди «Россия сегодня», президент РФ В. Путін 14 жовтня цього року провів засідання Ради з питань розвитку громадянського суспільства і прав людини, яке під його головування відбулося в Кремлі.

Як свідчить відео, оприлюднене «Россия сегодня» в часі цього засідання Путін сказав наступне: «Зараз – сьогодні, вчора – дивлюся ЗМІ, еее, свято влаштовують з нагоди ОУН-УПА – націоналістичної цієї профашистської організації, ммммм, офіційно практично свято влаштовують в Україні і супроводжується це ще й закликами до розправи над представниками Російської православної церкви, еммм, московського патріархату, при тому патріарх робить усе, щоб зупинити братовбивчий конфлікт, от реально робить багато сам патріарх і представники церкви. А на них атаки такі здійснюються. Вісімнадцять церков уже відібрали, еммм, еее, віруючих виганяють з храмів. Де захисники прав людини? Ееее. З питання здійснення релігійних культів і права на віросповідання. Ось повна мовчанка, до речі сказано, в цьому напрямку. Нічого, взагалі нічого, навіть так як би нічого не відбувалося. А це серйозна річ. Там, розумієте, людей виганяють, просто заходять в храми, б’ють, всіляко принижують і ще й забирають власність. Еее, тому, дійсно, це потрібно робити, тут Міхаіл Алєксандровіч має рацію, потрібно до цього йти, тому що просто неможливо дивитися, еееее, без, ееееееееее, без сліз на те, що там відбувається», - розтлумачив свою позицію очільник Кремля.

Цікаво зауважити, що на офіційному сайті президента РФ в розміщеній стенограмі з цього засідання, цей пасаж Путіна відсутній.