Путін, Янукович і... сектанти
  • Птн, 11/10/2013 - 00:00

На сході країни росіяни ведуть негласну вiйну з Україною руками Медведчука, а на заході -- за допомогою "секти Догнала".

“Що принесе Україні вступ в ЄС? 1) Самогубство економічне. 2) Самогубство сім’ї. 3) Самогубство християнства. 4) Самогубство національне. Шановні підприємці, батьки, християни і патріоти, у цей історичний час ви вирішуєте своє майбутнє і майбутнє своїх дітей..."

Листівки такого змісту розповсюджують у Західній Україні люди, перевдягнуті у вбрання греко-католицьких священиків та монашок. Але фокус у тому, що вони і не священики, і не греко-католики, бо УГКЦ свою позицію з цього приводу сформулювала однозначно -- за європейський вибір.

А хто тоді ці люди, що пробують видавати себе за священиків i черниць? Це звичайнісінькі сектани. Очолює їх іноземець Догнал, який, за рішенням суду, що набрало чиності, не має права перебувати на території України. А він вільно розгулює Києвом, дає коментарі на телекамери. Одне слово, насміхається і зi СБУ, і з міністра-міліціонера Захарченка.

Ми вже неодноразово писали про численні людські трагедії, які пов'язані з діяльністю "секти Догнала". Під впливом якогось містичного гіпнозу люди втрачають дітей, майно, здоров'я, а дехто й життя!

Донедавна "секта Догнала" зосереджувалась на тому, щоб розширити коло своїх нових жертв. А цими тижнями активізувалась як... політична організація. Сектанти офіційно звернулись до президента Росії Володимира Путіна з проханням негайно "ввести війська в Україну".  Звісно, війська російські. І з якою метою? А щоб не дати змоги Україні укласти вигідний договір з Європою.

Сектанти ходять із хати до хати, з квартири до квартири і сіють ворожнечу. Листівки, які вони роздають, майже слово в слово повторюють зміст листівок, що їх розповсюджує інша організація, котру очолює кум Путіна -- екс-глава Адміністрації Кучми Віктор Медведчук. Утім, якщо дії громадської організації чи партії комуністів, яка лиє воду на той же млин, ще можна пояснити їхніми політзавданнями, то чому раптом релігійна секта так збуджено реагує на політичні проблеми?

 

Яка мета закулiсних режисерiв у тому, щоб використати секту як політичний інструмент?

Говоримо про це з академіком НАНУ, професором, директором Інституту народознавства НАН України Степаном Павлюком.

- Знаю, що ви дуже ретельно відстежуєте діяльність цієї секти, контактуєте з правоохоронцями... Чи справді цей проект не так релігійний, як політичний, чи, може, це враження помилкове?

- Знаєте, свого часу, задовго до звернень "секти Догнала" до Путіна з проханням ввести війська в Україну, я слухав виступ покійного вже нині релігієзнавця Івана Геля. Він тоді сказав, що кураторство цієї секти спецслужбами Росії є очевидним. Це однозначно активний політичний продукт і технологія ФСБ, казав він. І все задля того, аби на територіях, де люди переважно підтримують європейський шлях розвитку країни, розколоти суспільство на частини, посіяти недовіру до традиційних Церков.

- Перейдімо до конкретних дій секти. Що вказує на те, що це політичний проект, керований iз сусідньої держави?

- Почнімо, наприклад, із пророцтва...

- ???

- “Пророцтва” в лапках, звичайно. "27.07.2013 року о 15.05, в ювілейному році Хрещення Київської Русі, Бог дав для Вас це пророцьке слово: „Якщо підпишеш вступ в ЄС, наступного року вже не будеш Президентом. Якщо, навпаки, підпишеш вступ до Митного союзу, то будеш Президентом і на наступний термін", -- звернувся до Януковича очiльник сектантiв Догнал.

Але ми ж у ХХI столітті живемо, тож хiба пророцтва тепер сходять iз неба з такою припискою: “Копії депутатам Верховної Ради України, Президенту РФ В.В. Путіну, депутатам Державної Думи РФ"?

- Ну, може, це випадковість? Поплутав біс людину, таке ж буває?

- Дивимось далі. Новий Відкритий лист до Януковича від 10 серпня. Називається: “MC або ЄС?” Ось що пишуть члени секти Президентовi: “Митний союз (MC) і повноправне членство в ньому економічно вигідне для України. Проте зона вільної торгівлі та Угодa про асоціацію з Євросоюзом (ЄC) будуть означати продовження кризи нашої економіки. Угодa про асоціацію суперечить Конституції і є реальною загрозою для державного суверенітету. До того ж призведе до ліквідації моральних і християнських цінностей в Україні”.

Скажіть, якщо ви молитесь Боговi, то до чого тут Митний союз?

Абсурд сягає свого апогею у фіналі листа: “Що отримає Україна, вступивши в ЄС? Заборгованість країн єврозони! Пане Президенте, будьте відважні, відділіться від тих, хто продав совість і зрадив український народ! Пересічіть рабські кайдани Брюсселю - перш ніж буде запізно!”

Вочевидь, саме таким істеричним надривом і цілковитою відiрваністю своїх слів від реальності сектанти й пробують затягти наївних простаків у свої тенета.

- А чи правда, що такі документи підписують люди-самозванці, які вигадують для себе найрізноманітніші титули?

- Cаме так і є. Ось минулого місяця сектантська агіткампанія за Митний союз уже перейшла всi межі пристойності.

2 вересня "архиєпископ Маркіян” і “єпископ Дмитро” поширюють Відкритий лист “Президенту Російської Федерації В.В. Путіну, Президенту Республіки Білорусь О.Г. Лукашенку, Урядам Росії та Білорусі”.

- А що, вони не архиєпископи і не єпископи?

- Ну, звісно, ні. І Православна, і Греко-Католицька, і Римо-Католицька Церкви відхрестились від цих псевдоєпископів та псевдоархиєпископів. Один із них ще недавно був водієм, а сьогодні взяв у руки хрест і дурить людей.

- І про що йдеться у новому листі, підписаному цими самозванцями?

- Цитую: "Зрадники України Яценюк і Кличко хочуть підписати самогубну угоду з ЄС". До речі, про Тягнибока чомусь не згадують.

І далі: "Саме до Вас закликаємо SOS, щоб Ви направили спецпідрозділи в Україну для збереження легальної влади і незалежності народу. Просимо Вас повідомити Президенту Віктору Януковичу і міністру оборони України, що на інтервенцію нас, єпископів, приходять ваші миротворчі спецпідрозділи для допомоги у збереженні незалежності українського народу і християнства на цій території”.

Себто сектанти закликають Росію і Білорусь вторгнутися в Україну своїми “спецпідрозділами” і поставити Президента України перед фактом, що в країні є сили, котрi запросили їхні війська для окупації України!

- Виникає просте запитання: навіщо народ утримує органи держбезпеки, якщо навіть такі публічні заклики до окупації держави іноземними військами не ведуть до арешту людей, котрi провадять за всіма ознаками абсолютно очевидну підривну діяльність?

- І в мене, як у кожної людини при здоровому глузді, воно виникає. Сектанти моляться на Лукашенка, на Путіна. І де? На території Софії Київської! Очолює сектантську процесію Догнал. А за рішенням суду він мав бути давно депортований з країни! То як йому вдається публічно зібрати групу фанатиків в історичній святині українського християнства? Там же міліцейські наряди, патрулі чергують! Чому їм не дають наказу затримати його? Чому чужоземця, котрий чхав на рішення українських судів і котрий далi незаконно перебуває та діє у країні, не заарештовують, а рiзних протестувальників на політичних акціях -- запросто?  

Міліціонери просто стоять і слухають, як він "молиться" за те, щоб на голову Януковича і всіх українців зійшов розум і щоб вони підкорилися, пішли у "мутний" союз.

Усі ті речі разом з іншими свідчать про те, що ця секта має на меті не тільки збаламутити духовний світ -- як самоціль, а виконує політичні дії в ім'я геополітичної програми наших сусідів.

- І Державна міграційна служба палець об палець не вдарить, і Державна виконавча служба... Як таке може бути?

- Відповідь одна: "секта Догнала" -- це звичайна розвiдницька резидентура. І Янукович, і міністр Захарченко дотепер боялися її чіпати. Але зараз, коли вже навіть дітям зрозумілі цілі цієї секти, надіюся, держава почне діяти.

Андрій ГАНУС
Джерело: http://expres.ua