П’ять чудес святої Рити Касійської, про які треба знати!
  • Нед, 21/02/2016 - 15:14

Свята Рита з Касії, безумовно,  є однією з найпопулярніших і найвідоміших святих у світі. Свідчення про чудеса, які сталися з її заступництва, настільки численні, що народ її проголосив «святою неможливих випадків» (або святою неможливого). Сьогодні згадаємо п’ять промовистих прикладів того, як свята Рита заступається за тих, хто просить її про заступництво.

Складна вагітність, свідчення Єлизавети Татті

Щоб розповісти про те, що сталося, я повинна повернутися до 2009 року, коли я була вагітною. Вагітність булла пізньою, коли мій чоловік і я вважалися уже безплідними. На початку шостого місяця, через сильні маткові скорочення, мене скерували у лікарню Джемеллі, що в Римі. Там виявили, що відкриття матки 2 см. Потрібно було усіма засобами запобігти пологам, тому що дитина, яку я носила в лоні, навряд чи вижила б після народження. Мені призначили термінове зшивання матки, бо інакше пологи були неминучими. В мене не було вибору. Якщо б дитина народилась у 23 тижні, в неї б майже не було шансів вижити. Операція була призначена на 22 травня, як тільки я дізналась про дату, відчула упевненість в моєму серці: я відразу довірилась Святій Риті. Але все було не так просто. Операцію збирались провести, хоч і підтвердилось ускладнення, якого ми всі боялась: розрив мембран, і втрата амніотичної рідини, яка може в будь-який момент викликати передчасні пологи. Я помолилась до Святої Рити, запитуючи, чому в день її народження, вона допустила початок смерті моєї дочки. Тим часом, моя сестра Валентина 22 травня у Касії брала участь в урочистостях на честь Святої і, нарешті, вона приїхала до мене в лікарню в Рим, щоб принести мені посвячені троянди.

24 травня розпочалась Новенна до святої Рити за безнадійні випадки. Я поклала пелюстки троянд на живіт і помолилась. Я відчула, що свята Рита дуже близько. На наступний день амніотична рідина припинила витікати, а лікарі були вражені. Після двох тижнів, незважаючи на всі очікування, передчасні пологи не відбулись. Але ніхто не думав, що вагітність протікатиме добре, дитина народилася на 36-му тижні, коли була вже у стані вижити. Сьогодні моя дівчинка, на ім'я Маріам, вже міцна, і я водила її до Церкви святої Рити! Слава Господу, котрий за допомогою святих робить дивовижні речі.

Для подруги, свідчення  Тамари

Свята Рита прийшла в моє життя випадково. Одна моя подруга з нашої парафії повинна була пройти небезпечний діагностичний тест у лікарні. Вона справді була налякана і попросила про молитву. Це було 22-го травня у свято на честь святої Рити. Ми помолились вернвицю зі сім'єю, віддаючи подругу під опіку святій Риті, а також попросили, щоб подруга нарешті перестала курити.

Само собою зрозуміло, що «свята неможливого» вислухала нас без вагань. Коли подруга вже приймала заспокійливе, лікар відчинив двері і сказав: «Ця жінка не потребує цього огляду».
Того ж дня вона кинула курити без будь-яких проблем. Це невеличке свідчення, але воно від усього серця.

Чудо з незнайомцем, свідчення Розарії Боттаро

Я мати чотирьох дітей і, як мати, я молилась за здоров'я 24-річного хлопця, якого я навіть не знала. Свята Рита була зі мною, як подруга, як найкраща з подруг, яка говорить з тобою і вміє слухати в будь-який час, вона показує нам, що вона є справжньою подругою у безмірній любові Бога Отця. Цей хлопець мав пережити ризиковану операцію з видалення пухлини у хребті, заплановану на 2 серпня минулого року. Сталось чудо: пухлина регресувала і хірургічне втручання більше не було потрібним. Я знаю, що це Свята Рита його захистила своєю безмежною вірою, тому лікарям не потрібно було більше його оперувати. Я пообіцяла, що якщо це збудеться, то я публічно подякую за це чудо! Моє серце, моя душа, моя сім'я радіємо з того, що ми завжди маємо святих нашого Господа Бога серед нас.

Усупереч лімфомі Ходжкіна. Свідчення Меггі Петрон Костас

Хочу засвідчити про те, що ми вважаємо чудом нашої святої Рити. Моїй дочці було 26 років, і вона готувалась взяти шлюб, коли у неї виявили лімфому Ходжкіна. Ми завжди багато молились до Святої Рити під час тривалого лікування нашої дочки, яке вона перенесла добре і дуже успішно. Ми приходили 22 числа кожного місяця помолитися до церкви Святої Рити в Буенос-Айресі. Я роблю це вже понад тридцять років. Ми також вирішили приїхати до Касії і подякувати святій на її землі. Навіть цього не плануючи, ми прибули туди точнісінько 22-го числа, це було 22 вересня 2006 року.

Моя дочка молилася, щоб мати дитину

Моя дочка пережила багато такого, після чого неможливо завагітніти. Ми дякували за здоров'я моєї дочки, знаючи, що її буде важко завагітніти.

Свята вислухала нас: це – чудо! 22 вересня 2007 року, рівно через рік після дня нашого візиту до Касії, народилась Фелісі Рита, її перша дочка.

Здоров'я моєї дочки покращилось, вона народила ще другу дочку, Каталіну Риту. Зараз вона знову вагітна, і приблизна дата народження випадає на 22 травня, в день свята «покровительки неможливого»! Ми віримо в чудеса і дякуємо святій Риті від цілого серця.

переклад Олесі Сербан