П'ять нових блаженних: Папа ухвалив декрети
  • Птн, 04/10/2019 - 14:08

Польський кардинал Стефан Вишинський буде оголошений блаженним. Про це стало відомо 3 жовтня 2019 року із повідомлення Конгрегації з канонізації святих.

Всього Церква матиме п'ять нових блаженних. Франциск прийняв напередодні кардинала Анджело Бечу, префекта дикастерії, і дозволив оприлюднити відповідні декрети. В одному з них міститься підтвердження чуда, здійсненого за заступництвом кардинала Стефана Вишинського, архиєпископа-митрополита Гнєзно і Варшави і примаса Польщі, мужнього свідка віри під час комуністичного режиму в Польщі.

Будуть беатифіковані також: єпархіальний священик з Калабрії, о. Франческо Мотола, засновник мирянського інституту Аблатак Пресвятого Серця, і три вірні миряни: молода римлянка Алессандра Сабатіні, зі спільноти Івана XXIII, і два мученики: іспанець Хуан Родж Дігль, убитий в 19 років під час громадянської війни в Іспанії в 1936 р і бразилійка Бенігна Кардосо да Сілва, убита в Бразилії в 1941 р в 33-річному віці.

Як інформує Vatican News, з визнанням героїзму чеснот, Слугами Божими стали: італійський єпископ Августо Чезаре Бертацоні, який помер в 1972 р.; французький священник Жан Луї Керб, засновник Конгрегації парафіяльних священників або катехитів Святого Віятара, який помер в 1859 р.; іспанська монахиня Марія Франциска від Дитятка Ісуса (світське ім'я: Марія Натівідад Санчес Війор'я), з Чину Святої Клари, котра померла в 1991 р.