П’ятеро кардиналів потвердили науку Церкви про шлюб і викликали бурю в ЗМІ
  • Втр, 14/10/2014 - 01:15

В контексті Синоду єпископів, який розглядає питання душпастирювання сім’ї, величезну бурю в західних ЗМІ викликала книжка «Тривати в істині Христа: подружжя і Причастя в Католицькій Церкві» п’яти кардиналів.

Кардинали-автори цієї книжки кардинал Герхард Мюллер (префект Конгрегації науки віри), кардинал Раймонд Берк (префект Апостольської Сигнатури), кардинал Карло Каффара (співзасновник Папського інституту Івана Павла ІІ для дослідження подружжя і сім’ї), кардинал Герхард Брандмюллер (колишній глава Папського комітету історичних наук) та кардинал Веласіо де Паоліс (колишній глава Префектури економічних справ Апостольської Столиці).

Після скандальних публікацій у ЗМІ стосовно того, що начебто Католицька Церква збирається легалізувати розлучення, ЗМІ раптом звернули увагу на книжку, яка з’явилася ще 1 жовтня цього року. Ця книжка є відповіддю на ліберальні заяви кардинала Вальтера Каспера стосовно потреби змін у традиційній науці Церкви стосовно шлюбу.

ЗМІ, які роздували сенсацію, що начебто Церква змінить на Синоді традиційну науку стосовно природи шлюбу та стосовно контрацепції, уже охрестили книжку бунтом кардиналів проти здорового глузду, нападом Церкви на суспільство, середньовічним мракобіссям, і навіть бунтом проти Папи.

Шал ЗМІ стосовно цієї книжки змусив о. Роберта Додара, ректора Августіануму і редактора книжки виступити з розвінчувальною заявою. Отець Додаро наголосив, що кардинали та теологи, які працювали над книгою та є її авторами, тільки потвердили постійне вчення Церкви про природу шлюбу і фактично дали відповідь закидам на адресу цієї частини католицької доктрини, а сама книга видана на особисте прохання Папи Франциска.