П'ятеро священиків УГКЦ проходять курси в'язничних капеланів
  • Пон, 30/05/2016 - 23:23

30 травня 2016 року в Інституті Кримінільно-Виконавчої Служби розпочалися курси капеланів з метою засвоєння базового рівня компетентності у пенітенціарній справі. Таке навчання було передбачено законом про в'язничне капеланство. Першими курси мають пройти капелани, що служть у слідчих установах,з огляду на необхідність безперешкодного допуску до в'язнів усіх категорій. Серед 39 осіб представників інших Церков у курсі беруть участь п'ятеро капеланів УГКЦ: ієромонах о. Петро Лоза, о. Тарас Мирка, о. Василь Сливоцький, о. Артем Панчак, о. Євген Гаврилишин.

Протягом чотирьох днів капелани пройдуть 32 годинну підготовку, в рамках якої ланується проведення чотирьох модулів: правової компетентності, спеціальної компетентності, психолого-педагогічної компетентності та фахової компетентності. Перший модуль із правової компетентності відкрив Максим Палій, заступник начальника Інституту кримінально-виконавчої служби.

Тематика душпастирської опіки та капеланського служіння є актуальною для України, тому напрацювання наукових і методичних матеріалів у цій сфері сприятиме підвищенню іміджу Інституту кримінально-виконавчої служби.

Нещодавно в результаті Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасність і перспективи пенітенціарної душпастирської опіки», яка проходила у закладі, було запропоновано створити в Інституті кримінально-виконавчої служби на громадських засадах опорну кафедру пенітенціарної практики та пенітенціарної етики, яка сприятиме формуванню професійної компетентності та безперервній освіті працівників пенітенціарної служби і капеланів.