П'ятидесятники – як виклик для Церкви
  • Птн, 05/04/2013 - 11:12

 П'ятидесятницькі громади та виклики, які має Католицька Церква у зв'язку з швидким зростанням їхньої кількості, стануть темою міжнародної конференції,  що 9–11 квітня відбудеться в Римі з ініціативи Конференції єпископів Німеччини. Саме німецький єпископат з 90-х років минулого століття аналізує розвиток та діяльності так званих "нових релігійних рухів".  У заході візьме участь кардинал Курт Кох, голова Папської Ради зі сприяння християнській єдності.

Глибше дослідження питання п'ятидесятників пов'язано насамперед з їхнім швидким розвитком. Під час конференції її учасники  ознайомляться з результатами досліджень, які зробили в чотирьох різних культурних і географічних контекстах: в Коста-Ріці, на Філіппінах, в Південноафриканській Республіці та Угорщині. На думку організаторів римської зустрічі, приклад останньої є типовим для Європи, бо після падіння комунізму, в 90-тих роках минулого століття, Католицька Церква опинилася в центрі уваги суспільства, оскільки вважалася найбільш вірогідною установою. Люди були впевнені, що вона,  саме вона,  буде здатною керувати оновленням і побудовою нової суспільної реальності. Ці очікування перебільшували можливості Церкви, тому привели до розчарування і відходу віруючих з неї також у п'ятидесятницькі громади.

Сьогодні з 2 млрд.  християн  близько 500 млн. належать до п'ятидесятників і, за оцінками, 2025 р. їх буде 1 млрд.  – зазначають організатори римського форуму.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va