«П’ятниці милосердя» тривають і надалі: Папа відвідав осередок для людей з вадами зору
  • Суб, 01/04/2017 - 17:21

Як знаємо, під час Ювілею Милосердя в одну із п’ятниць кожного місяця Папа Франциск здійснював візити, покликані в дусі діл милосердя для тіла й для душі, засвідчити близькість до тих, які перебувають в умовах особливого суспільного чи фізичного виключення. Продовжуючи цей звичай, у п’ятницю, 31 березня 2017 р., Святіший Отець відвідав осередок «Сант Алессіо – Марґеріта ді-Савойя», що займається діяльністю на користь суспільного включення людей з вадами зору.

Папа Франциск зустрівся як з постійними мешканцями структури, так і з тими, що відвідуючи її лише вдень. Це були похилі віком, дорослі та діти. Дехто з них – сліпий від народження, інші мають проблеми з зором внаслідок травми чи хвороби, а деякі страждають від кількох недуг. Серед них були 50 дітей, що відвідують осередок, проходячи спеціальний вишкіл для того, щоб давати собі раду в щоденному житті. У зустрічі також взяли участь волонтери й персонал закладу.

В інтерв’ю для Радіо Ватикану Президент осередку Амедео Піва розповів, що візит став для всіх великою та зворушливою несподіванкою. Він звернув увагу на те, що Папа не говорив, а спілкувався з присутніми за допомогою жестів, кожного особисто обійнявши. Зворушені діти, які його не бачили, але відчували його тепло, запитували: «Чи ти дійсно Папа?», на що він з простотою відповідав: «Так, я Папа». Кожен отримав у подарунок вервицю.

На згадку про ці відвідини Святіший Отець подарував закладові образ Пресвятої Богородиці та пам’ятну грамоту на пергаменті зі своїм підписом, написану шрифтом Брайля. За словами Амедео Піви, всі присутні дуже позитивно оцінили цю його чутливість.