У Львові відсвяткували п'яту річницю інгресу Архиєпископа Мечислава Мокшицького та посвятили відновлену Курію РКЦ
  • Птн, 22/11/2013 - 23:07

22 листопада 2013 року у місті Лева римо-католики урочисто відзначили п'яту річницю введення на престол Мечислава Мокшицького - Архиєпископа Львівської Дієцезії. Також після довготривалого ремонту в цей день відбулося відкриття та посвячення Митрополичої Курії Львівсьської Архідієцезії, що на вул. Винниченка, 32.

З нагоди святкувань о 10.00 год. в Латинській Катедрі Успіння Пресвятої Діви Марії відслужили Літугію, яку відправлявляли з головуванням ювіляра Мечислава Мокшицького та з проповіддю Кардинала Казімєжа Нич. Саму ж урочистість очолив  голова Папської Ради у справах душпастирства мігрантів та подорожуючих Кардинал Антоніо Марія Велйо (Antonio Maria Vegliò).

Вже в післяобідній час Кардинал Антоніо Марія Велйо з нагоди урочистого відкриття посвятив приміщення Курії, де  були також посвячені дві пам’ятні дошки: перша присвячена меценатам, а інша з відзнакою про відновлення самої Курії.

На святі були присутні керівники облради, представники інших Церков, доброчинці, завдяки яким відбудовано резиденцію Львівських Митрополитів РКЦ. Також розділити радість Львівської Архидієцезії приїхали представники єпископату РКЦ в Україні, представники апостольскої нунціатури в Україні,  числені гості з України та з-за кордону. Зі Сполучених Штатів Америки прилетів Його Високопреосвященство Кардинал Юстин Регалі (Justin Rigali), Архиєпископ-емерит Філадельфії, який представляє Конференцію Єпископату Сполучених Штатів Америки, з Польщі – Кардинал Казімєж Нич (Kazimierz Nycz), Архиєпископ Митрополит Варшавський.

Як повідомляє прес-служба РКЦ Львова участникам цієї урочистісті Папа Франциск скерував своє благословіння та лист, який вислав Державний Секретар Апостольської Столиці Архієпископ П’етро Паролін.

Оксана Конанець

Джерело: http://rkc.lviv.ua