Рабин Єрусалима засудив напади євреїв на християн
  • Срд, 07/06/2023 - 12:34

Головний сефардський рабин Єрусалима Шломо Амар різко засудив напади на представників інших релігій. “Це осквернення Божого імені є тяжким гріхом; це не єврейський спосіб поведінки», – йдеться в офіційній заяві.

Лист починається словами: “Було прикро почути від неєврейських священнослужителів, що на вулицях нашого міста їх переслідують прокльонами, богохульствами та іншими способами багато молодих євреїв, а також деякі, які прикидаються богобоязними". Рабин запевняє, що “винуватці — безвідповідальні люди, які взагалі не дотримуються Тори та її доріг”, і оголошує, що “така поведінка суворо заборонена”. Тому що не можна зневажати нікого, створеного на образ Божий.

У день Зіслання Святого Духа стався ще один серйозний антихристиянський інцидент. В Єрусалимському Археологічному Парку Davidson Center, неподалік Стіни Плачу, сотні християн зібралися на молитву. Проте на місце прийшов натовп єврейських екстремістів, які плювали на людей, які зібралися, ображали їх і кричали, щоб вони залишили місце. Один із високопоставлених чиновників міської влади, Ар’є Кінг, також був на місці події і сказав: “Нехай вони моляться в церквах, а не в найсвятішому для євреїв місці — біля південного входу до [Єрусалимського] Храму”. Про це повідомляє ekai.pl.

Рабин Шломо Амар – ще один релігійний лідер, який засуджує напади єврейських екстремістів. Раніше вже звучали заклики християнських лідерів, у тому числі Архиєпископа П'єрбаттісти Піцабалла, латинського патріарха Єрусалиму. Цьогоріч була винятково велика кількість нападів на християн. Спрофановано статую Ісуса в церкві Бичування, осквернено могили на протестантському кладовищі на горі Сіон, а православний єпископ і священник зазнали фізичного нападу під час літургії біля гробу Пресвятої Діви Марії в Єрусалимі. Також було скоєно напад на вірменський ресторан, а у вірменському кварталі з'явилися написи: "помста", "смерть християнам", "смерть арабам і язичникам".