Рабин обороняє біблійне вчення про гомосексуалізм
  • Нед, 04/08/2013 - 15:45

Головний рабин Мадриду рішуче став на захист біблійного навчання на тему гомосексуалізму. Мойше Бендахан назвав гомосексуалістів відхиленням від норми, а ідею так званих гомопордуж – потворністю.

«Гомосексуалізм є відхиленням від природи. Це неприродна тенденція і гріх» - сказав рабин, додаючи, що в Божому плані нема місця на інше партнерство, ніж союз між мужчиною і жінкою. Душпастирським обов’язком щодо гомосексуалістів є вчити про їх тенденції, щоб повернути до норми. Якщо лікування гомосексуалістів підводить, то «ми не екскомуніковуємо їх із наших спільнот, але не перестаємо вірити в можливість їх навернення. Біблія є і завжди була нормою діяльності, нашою точкою відліку» - сказав головний рабин Мадриду.

Видання The Jerusalem Post, яке цитує слова рабина, нагадує, що за останні роки багато важливих рабинів в Західній Європі мали проблеми через свої висловлювання на тему геїв. Наприклад, головний рабин Амстердаму Аріє Ральбаг на деякий час був відсторонений з уряду за те, що підписався під заявою, в якій говорилось про те, що з гомосексуалізму можна вилікуватись. Жорстокі напади у свою сторону отримав також головний рабин Франції Жілес Бернгейм за публічну критику наслідків одностатевих зв’язків, незважаючи на те, що одночасно він засуджував і фізичну чи вербальну агресію щодо гомосексуалістів.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va