Рада Церков готова допомогти в підвищенні моральних якостей працівників міліції
  • Срд, 27/11/2013 - 13:04

КИЇВ – Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) пропонує створити при МВС України громадську раду, завданням якої буде душпастирська опіка працівників правоохоронних органів.

"Найближчим часом створити спеціалізовану громадську раду при Міністерстві внутрішніх справ України з питань співпраці із Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій, завданням якої буде розроблення механізму практичної взаємодії релігійної спільноти і МВС України у справі душпастирської опіки, підвищення моральних якостей та задоволення духовних потреб працівників правоохоронних органів", – йдеться у зверненні ВРіЦРО на адресу Президента України Віктора Януковича, яке було затверджено на засіданні ради у вівторок, 26 листопада 2013 року.

Документ ухвалено у зв'язку з колективними зверненнями української громадськості з приводу "кричущих фактів беззаконня та свавілля з боку окремих представників правоохоронних органів України", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Події у Врадіївці на Миколаївщині, де працівників міліції звинуватили у зґвалтуванні жінки та намірі приховати свій злочин, в очах усієї громадськості засвідчили глибину тієї духовної кризи, яка вразила Українську державу", – наголосила Рада Церков. При цьому появу цього звернення саме в цей час ієрархи Церков пояснили тим, що не хотіли публічними заявами тиснути на слідство у цій справі.

У зверненні також зазначено, що "окрім справедливого покарання для виконавців злочину у Врадіївці та керівництва правоохоронних структур, з вини яких виникли криміногенні настрої всередині органів внутрішніх справ, слід провести системну реформу і профілактичні заходи для недопущення повторення подібних ганебних фактів".

ВРЦіРО закликає Президента "на підставі статті 102 Конституції забезпечити належне розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів, а також притягти до відповідальності представників керівництва, з вини якого ці злочини було вчинено".

Також Рада Церков пропонує "вжити заходів для реформування правоохоронних органів і зміни принципів діяльності міліції, які створили б основу для довіри громадян замість їх побоювань за власне здоров'я та життя".

Текст звернення також буде направлено главі МВС Віталію Захарченку.

Нагадаємо, що окрім цього Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала правоохоронні органи зберігати суспільний мир і сприяти реалізації конституційних прав громадян на мирні зібрання та висловлення своєї позиції.

Джерело: www.irs.in.ua