Рада Церков готує звернення на підтримку українських в’язнів Кремля
  • Срд, 13/06/2018 - 09:38

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернеться до керівництва Росії з закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Кремля.

Відповідні документи готуються Секретаріатом ВРЦіРО за результатами засідання представників конфесій, яке відбулося у вівторок, 12 червня, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Кінорежисер Олег Сенцов голодує у в'язниці вже 30-й день на знак протесту проти політичних переслідувань Росією українських громадян, у тому числі в незаконно анексованому Криму.

Як повідомляв ІРС, раніше Секретаріат ВРЦіРО ознайомився з відео-презентацією звіту «Як звільнити в'язнів Кремля? Міжнародний досвід та висновки для України», яку представила головна редакторка Euromaidan Press Аля Шандра.

Окрім цього, представники конфесій обговорили проблематику антидискримінаційної експертизи підручників і освітніх програм, яку проводить МОН. З метою недопущення паплюження цінності повної сім’ї, батьківства і материнства, дискримінації віруючих громадян та зневаги до ролі церкви у суспільстві, Рада Церков спрямує до Міністерства освіти свої зауваження відносно ідеологічної однобічності та заангажованості вказаної експертизи.