Рада Церков сприятиме пошуку осіб, зниклих безвісті внаслідок російської агресії
  • Срд, 28/12/2022 - 18:15

Представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій налагоджують взаємодію з урядовим Уповноваженим з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Зустріч релігійних діячів та Уповноваженого Олега Котенка відбулася 15 грудня 2022 року в Києві.

Присутні домовилися, що до кожного з регіональних координаторів Офісу Уповноваженого буде долучено капеланів, які надаватимуть психологічну допомогу родинам зниклих безвісти.

Релігійні діячі запевнили, що готові всебічно підтримати процес залучення нових донорів для надання допомоги пошуковцям з метою прискорення та підвищення результативності пошуку зниклих безвісти осіб.

“Дякую представникам Ради Церков за їхній духовний труд і за те, що не стоять осторонь нинішніх жорстких викликів для держави та кожного з нас. Знаю, що наша співпраця буде плідною", – наголосив Уповноважений із питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

З боку ВРЦіРО в зустрічі взяли участь Головуючий у ВРЦіРО єпископ Маркос Оганесян, єпископ Римсько-Католицької Церкви в Україні Віталій Кривицький, митрофорний протоієрей Української Греко-Католицької Церкви о. Олекса Петрів, а також представники інших церков і релігійних організацій.