Рада Церков виступає за євроінтеграцію України без гендерної ідеології
  • Втр, 11/12/2018 - 22:05

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася до влади з закликом не ратифіковувати Стамбульську Конвенцію, натомість розвивати національне законодавство з протидії домашньому насильству та створити урядову структуру на підтримку сімей і дітей.

Звернення спрямовані до Президента України, Уряду та Верховної Ради 11 грудня за підписом Головуючого у ВРЦіРО Рабина Якова Дов Блайха, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Глави конфесій наголошують, що народ України, передусім батьки і матері, не підтримують ратифікацію Стамбульської Конвенції через нав’язування гендерної ідеології, яка не здатна захистити жінок від насильства, проте суттєво шкодить моральним засадам і сімейним цінностям українського суспільства.

Йдеться про запровадження Стамбульською Конвенцією суперечливих понять “ґендер”, “ґендерна ідентичність”, “ґендерна чутливість”, “сексуальна орієнтація” і подібних, які виходять за межі загальноприйнятного в Україні поняття “стать” та викривляють розуміння ґендерної рівності, як рівності прав жінок і чоловіків, а також і сам зміст ґендерної політики держави.

Такий викривлений підхід може зробити Стамбульську Конвенцію політичним і правовим інструментом для популяризації в українських школах і університетах нових “ґендерів”, що виходять за межі біологічної статі, та одностатевих стосунків – однак це було б згубним шляхом для України. Це занепокоєння обумовлюється тим, що Конвенція прямо передбачає обов’язки держав-підписантів щодо навчання учнів “нестереотипним ґендерним ролям” (стаття 14 Конвенції), – наголошується у зверненнях ВРЦіРО.

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій, яка як інституція громадянського суспільства представляє думку більшості наших співгромадян, закликає Президента, Уряд та всі парламентські фракції і групи замість ратифікації Стамбульської Конвенції розвивати національне законодавство України з протидії домашньому насильству та насильству проти жінок, як це роблять інші країни Європи, які також відмовилися від ратифікації цієї Конвенції (Великобританія, Ірландія, Ліхтенштейн, Латвія, Литва, Словаччина, Чехія, Угорщина, Болгарія, Молдова, Вірменія).

Крім цього, Рада Церков запропонувала Уряду створити центральний орган виконавчої влади у справах підтримки сім’ї, дітей, материнства і батьківства.

У цьому контексті ВРЦіРО також закликає Верховну Раду прийняти проект Постанови № 8521 «Про заходи із забезпечення захисту сімейних цінностей та інституту сім'ї в Україні».