Рада Церков запрошує на Всеукраїнську Ходу на захист прав дітей і сімей
  • Чтв, 03/05/2018 - 17:11

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій запрошує на Всеукраїнську Ходу на захист прав дітей і сімей, яка відбудеться в Києві в суботу, 2 червня під гаслом: «Щаслива родина – здорова Україна!»

Мета Ходи – звернути увагу суспільства та влади на моральні і духовні основи сім’ї та шлюбу як союзу чоловіка і жінки, необхідні для гармонійного виховання та здорового розвитку дітей.

Окрім цього, в Україні вже давно назріло питання підвищення рівня державної сімейної політики. Адже органи влади разом із громадськістю не повинні стояти осторонь таких суспільних кричущих проблем як:

  • сурогатне материнство, яке знецінює життя дитини до рівня товару (що заборонено у багатьох країнах Європи на відміну від України);
  • заохочення до абортів, зокрема на етапі діагностики, замість створення умов для виношування кожної вагітності;
  • недостатній розвиток інфраструктури для сімей з дітьми, а також для інклюзивної освіти дітей з обмеженими можливостями;
  • законодавче просування ідей гендерної ідеології, яка спотворює поняття “статі” та “гендерної рівності”, як рівності прав чоловіків і жінок, пропагуючи натомість протиприродні аморальні одностатеві стосунки та розбещуючи дітей;
  • недостатнє обмеження реклами пива, слабоалкогольних напоїв та алкоголю, зловживання якими стає причиною домашнього насильства та інших злочинів;
  • недружня до сім’ї інформаційна політика;
  • збільшення розлучень і, як наслідок, неповні сім'ї, в яких діти не отримують належної любові та виховання.

Варто відзначити, що згідно останніх соціологічних досліджень 98,6 % українців поставили сім’ю на перше місце своїх життєвих пріоритетів. Водночас сім’я є найбільшою цінністю для українців серед усіх інших соціальних і особистих благ (дані Центру Разумкова).

Збір всіх охочих долучитися до Ходи розпочнеться о 9:45 на Софійській площі в Києві, де відбудуться святковий концерт та розваги для дітей. Після цього з 11:00 учасники Ходи на чолі з главами Церков і релігійних організацій пройдуть центром столиці до площі Конституції, що біля Верховної Ради.

Цього року Всеукраїнська Хода на захист прав дітей і сімей відбудеться вже втретє. Акція проводиться за ініціативи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та за підтримки громадських і благодійних організацій України.

Інформаційна довідка:

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) утворена у грудні 1996 року як міжконфесійна інституція з метою об'єднання зусиль конфесій у справі духовного відродження України і координації міжцерковного діалогу як в Україні, так і за її межами.

До складу ВРЦіРО входять 16 церков і релігійних організацій, серед яких православні, греко- і римсько-католицькі, протестантські та євангельські церкви, а також іудейське та мусульманське релігійні об'єднання і 1 міжцерковна організація. Відтак Рада Церков представляє біля 95 % усіх релігійних організацій України.

Координатор Ходи: о. Матеуш Адамскі, +38 098 500 6026, ukraine4family@gmail.com