Рада Церков заявляє про необ’єктивність Суспільного мовлення
  • Пон, 11/06/2018 - 18:07

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вважає, що в українському інформаційному просторі сьогодні є обділеною найбільша соціальна група України – віруючі люди.

Про це йдеться у відкритому листі ВРЦіРО до Голови Правління ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Зураба Аласанії, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Подібні зауваження відносно однобічності чи упередженості Рада Церков висловила також і до інших національних телеканалів, які проігнорували в своїх новинах Всеукраїнську Ходу на захист прав дітей і сімей. Ця просімейна акція зібрала 2 червня в центрі Києва біля 10 тисяч громадян.

Таке свідоме замовчування не можна пробачити Суспільному мовнику, який закриває очі на такі суспільні акції на догоду чи-то тимчасовій кон’юнктурі, чи-то диктатові нетрадиційної меншості, – зауважує Рада Церков.

У листі ВРЦіРО наголошується, що суспільне телерадіомовлення зобов’язане забезпечувати інформаційні потреби в тому числі і багатомільйонної аудиторії віруючих громадян, які є справними платниками податків до державного бюджету.

Ми з жалем змушені констатувати, що програмна політика Суспільного мовника далеко не відповідає суспільним сподіванням та поставленим завданням, – заявляє Рада Церков.

Українські церкви і релігійні організації очікують, що Правління та Наглядова рада ПАТ «НСТУ» звернуть увагу на ці зауваження та докладуть зусиль, щоб виправити цю ситуацію задля реалізації інтересів багатомільйонної аудиторії віруючих різних церков і релігійних організацій.

Нагадаємо, відповідно до статті 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації»:

Релігійні організації мають право брати участь у громадському житті, а також використовувати нарівні з громадськими об'єднаннями засоби масової інформації.

Як повідомляв ІРС, телевізійна корпорація BBC вирішила змінити підходи до висвітлення релігійних тем та релігійного життя країни з метою кращого представлення всіх конфесій.