Рада кардиналів обговорила питання дипломатії і екуменізму
  • Чтв, 15/09/2016 - 11:45

Про перебіг останнього засідання Ради кардиналів, заснованої Папою Франциском у вересні 2013 року в допомогу Святішому Отцеві для реалізації проекту реформи Римської Курії, розповів керівник прес-служби Ватикану Грег Берк.

Цього разу ієрархи приділили особливу увагу ролі єпископів і нунціїв. На засіданні був присутній префект Конгрегації у справах єпископів Марк Уелле. Він підкреслив значення духовних і пастирських характеристик, які повинні бути притаманні пастирям сьогодні.

Кардинали обговорили особливості дипломатичного служіння Святого Престолу і торкнулися теми належної підготовки апостольських нунціїв, з особливою увагою до їх ролі в обранні кандидатів на помісну єпископську кафедру.

Кардинали Пелл і О'Меллі розповіли про роботу очолюваних ними організацій: відповідно Секретаріату з економіки та Комісії із захисту неповнолітніх. Були підведені також підсумки роботи новоствореного Секретаріату з комунікації і представлений проект діяльності нового Департаменту із служіння цілісному розвитку людини.

Папа Франциск брав активну участь в роботах засідання кардиналів.

Грег Берк повідомив, що в ці дні Рада кардиналів займається питанням роботи Папської ради зі сприяння християнської єдності, а також питанням діаконії і справедливості. Наступна сесія відбудеться з 12 по 14 грудня.