Рада кардиналів займеться вивченням роботи окремих дикастерій
  • Птн, 29/11/2013 - 12:50

Рада кардиналів для допомоги Святішому Отцеві в управлінні Церквою займеться на своєму наступному засіданні вивченням роботи окремих дикастерій Римської курії. Про це заявив кардинал Оскар Родрігес Марадьяга в інтерв'ю "La Repubblica". Ще не вирішено, наприклад, чи Папська рада у справах мирян буде зведена в ранг конгрегації. Не було прийнято і рішення щодо введення нової функції модератора Римської курії. Вісім кардиналів зберуться у Ватикані 3-5 грудня 2013 року. Основними темами попереднього засідання в жовтні був Синод Єпископів і питання колегіальності.

Координатор Ради кардиналів спростував інформацію, що Папа нібито хотів у майбутньому наділяти кардинальською гідністю жінок. "Не треба клерикалізувати роль жінок у Церкві, але, звичайно, вона повинна отримати більш високу оцінку", − сказав гондураський кардинал.

Єрарх переконаний, що Франциск продовжить жити в Домі св. Марти і не переселиться в Апостольський палац. "Папа любить бути поряд з людьми, а звичайні люди рідко мають можливість увійти в Апостольський палац. Для Папи Франциска дуже важлива ранкова св. Літургія, яку він відправляє щодня з різними групами співробітників", − зазначив кардинал Марадьяга.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va