Рада зробила вихідним День захисника України 14 жовтня, який припадає на Покрову
  • Чтв, 05/03/2015 - 13:21

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект №2187 "Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України (щодо встановлення святкового дня - День захисника України)". За відповідне рішення проголосували 244 нардепи з 226 мінімально необхідних.

Законопроектом передбачається внести зміну до частини першої статті 73 Кодексу законів про працю України, доповнивши її новим абзацом стосовно встановлення 14 жовтня Дня захисника України як державного свята.

Саме на цей день припадає свято Покрова Пресвятої Богородиці.  В Україні його відзначають як свято релігійне, національне, родинне. У народі цей празник ще носить назву «Третя Пречиста». Встановлений він був як подяка за заступництво Богородиці над Царгородом.

Нагадаємо, 14 жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко указом скасував святкування 23 лютого Дня захисника вітчизни. При цьому він заснував відзначення 14 жовтня-Дня захисника України. За словами Порошенка, 14 жовтня - день, який раніше був одним з найголовніших свят запорозьких козаків.