Радість політиків. В Австралії тепер можна вбивати дітей в утробі матері аж до народження
  • Пон, 30/09/2019 - 12:29

Проабортивні політики австралійського штату Новий Південний Уельс святкують легалізацію  абортів до самого моменту народження.

Суперечливий закон дозволяє робити аборти з будь-якої причини до 22 тижнів і до народження з дозволу двох лікарів та лікарняного комітету, повідомляє The Independent.

Ігноруючи сильну опозицію громадян Нового Південного Уельсу, законотворці у верхній та нижній палаті швидко прийняли законопроект із дуже невеликими поправками. Як повідомляє The Sydney Morning Herald, народний депутат Алекс Грінвіч, драйвер законопроекту та інші проабортивні політики гаряче обіймали одне одного на святкуванні, після того, як вони проголосували за позбавлення права ненародженої дитини на життя.  

«Нарешті аборти декриміналізовані в нашому штаті. Мені шкода, що це зайняло так багато часу», – сказав Грінвіч після голосування.

Але Маргарет Тіге, президент права на життя Австралії, оплакувала цю новину.

Сьогодні в Новому Південному Уельсі немає підстав для святкування, коли в парламенті прозвучав смертний вирок для ненароджених дітей в утробі матері – аборт тепер дозволений до народження”, – сказала вона.

Тігє заявила, що закон навіть не дає повного захисту дітям, які вижили попри аборт. Вона висловила стурбованість щодо недостатнього захисту прав совісті і для медичних працівників, які бажають відмовитися від виконання аборту. 

“Ми пишаємось багатьма членами парламенту Нового Південного Уельсу, які були непохитними у своїй життєвій позиції “, – сказала вона.

Проабортивні законодавці відхилили довгий перелік поправок, включаючи заходи щодо заборони продажу абортованих частин тіла дитини та вимоги знеболюючих препаратів для ненароджених дітей, здатних відчувати біль, повідомляє ABC News. Вони внесли поправки, щодо захисту ненароджених дітей, якщо причиною аборту є невідповідна стать дитини.  

Після голосування католицький архієпископ Ентоні Фішер із Сіднея заявив, що закон може бути “найгіршим”, який коли-небудь приймався в Новому Південному Уельсі.

“… це означає відмову від відповідальності за захист найбільш уразливих членів нашої громади”, – сказав Фішер.

**************

У серпні тисячі пролайферів зібралися в Сіднеї, щоб закликати політиків захищати права ненароджених дітей у своїй державі. Однак протест християн та громадських активістів наразився на агресивний опір проаборціоністів та відверті погрози життю. 

**************

Новий Південний Уельс був останнім штатом Австралії, який захищав ненароджених дітей від абортів. Зараз аборти легальні по всій країні. VOA News повідомляє, що в Австралії щороку вбивають від 65 000 і 80 000 ненароджених дітей. Це число може збільшитися за рахунок потенційних абортів в Новому Південному Уельсі.

**************

Законодавці штату Нью-Йорк аналогічно святкували у січні, коли вони прийняли радикальний законопроект, який легалізував аборти, в основному з будь-якої причини до народження.

Lifesitenews