Радників Папи стане більше
  • Суб, 15/06/2013 - 11:21

Папа Франциск у четвер оголосив, що він планує збільшити кількість кардиналів-радників, які допомагатимуть йому у реформі Римської Курії. У промові до членів секретаріату Синоду єпископів Святіший Отець сказав, що «бракує представника Східних Церков, який ще не обраний».

 

Вісім консультантів Папа призначив через місяць після його обрання, 13 квітня. Вони допомагають йому в управлінні Церквою і в питаннях реформи Римської курії. Одним з їхніх завдань є розробка конструктивних змін до Апостольської конституції «Pastor Bonus» на тему функціонування курії.

 

Радниками Франциска є кардинали, які представляють усі континенти: Італію – Джузеппе Бертелло – губернатор міста-держави Ватикан (якого вважають ймовірним кандидатом на посаду державного секретаря Святого Престолу), Франціско Хав’єр Еррасуріс Осса – Чилі, Освальд Грасіас  – Індію, Райнхард Маркс – Німеччину, Лоран Монсенгво Пасінья – Демократичну Республіку Конго, Шон Патрік О'Меллі – США, Джордж Пелл – Австралію і Оскар Андрес Родрігес Марадіага  – Гондурас, який буде координатором усієї групи.

 

Перше засідання радників у Ватикані відбудеться 1–3 жовтня. За неофіційними даними, кардинали будуть збиратися у порожніх папських апартаментах в Апостольському палаці, де Франциск відмовився проживати. Зараз Папа контактує з кардиналами-радниками, які відвідують його по черзі у Ватикані.

 

Ватикан ще раніше заявив, що рішення Папи про створення групи радників – яке не має прецедентів – це його відповідь на пропозиції, висловлені під час засідання Колегії кардиналів, коли після зречення Бенедикта XVI багато говорили про потребу більшої колегіальності в Церкві.

 

Напрямок реформ поки що невідомий. Сам Папа не раз говорив, що у Церкві має бути значно менше бюрократії.

За матеріалами: http://info.wiara.pl