Ратифікація Рамкової угоди між Святим Престолом та Беніном
  • Суб, 25/08/2018 - 09:48

Увійшла в дію двостороння угода щодо юридичного статусу Католицької Церкви в Беніні

У четвер, 23 серпня 2018 р., в місті Котону столиці Беніну, країни на заході Африки, в осідку Міністерства закордонних справ і кооперації, відбувся обмін документами про ратифікацію Рамкової угоди між Беніном та Святим Престолом щодо юридичного статусу Католицької Церкви в країні, яка була підписана в Котону 21 жовтня 2019 року. Ратифікаційними грамотами, в присутності представників ієрархії та держслужбовців, обмінялися Апостольський Нунцій в Беніні архиєпископ Браєн Удаґве та Міністр закордонних справ Аурелін Аґбенонсі.

Угода, що складається преамбули та 19 пунктів, гарантує Церкві можливості для виконання своєї місії в Беніні. Зокрема, Церкву та її інституції визнано юридичними особами. Сторони, кожна в межах своїх компетенцій, зобов’язалися співпрацювати задля морального, духовного та матеріального добробуту людської особи та сприяння спільному добру.

Згідно з приписами 19 статті Угоди, вона ввійшла в дію в день обміну Ратифікаційними грамотами.

Нагадаємо, що в листопаді 2011 року Бенін відвідував Папа Венедикт XVI, а у травні цього року Папа Франциск приймав у Ватикані Президента країни Патріса Талона.