«Разом з о. Іваном Музичкою відходить у вічність ціла епоха нашої Церкви», – Глава УГКЦ
  • Втр, 23/02/2016 - 21:12

Перебуваючи з робочим візитом у м. Римі, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, висловив співчуття з приводу смерті о. Івана Музички, одного з найвідоміших священиків в УГКЦ і багатолітнього співпрацівника Патріарха Йосифа (Сліпого).

Кілька хвилин після смерті о. Івана Блаженніший Святослав молився Панахиду біля тіла покійного у співслужінні владики Володимира, Митрополита Івано-Франківського, та владики Венедикта, Єпископа-помічника Львівської архиєпархії.

Висловлюючи свої співчуття з приводу смерті о. Івана, Глава УГКЦ зазначив, що «попри всі титули світлої пам’яті ієрея Івана, ми найперше будемо пам’ятати його як доброго вчителя, який вчив любити Бога і Україну». «Ми віримо, що все те, що залишив о. Іван як спадщину для своєї Церкви, уже сьогодні приносить рясні плоди», – додав Предстоятель УГКЦ.

Додамо, що о. Іван Музичка упокоївся в Бозі ввечері 22 лютого на 95-му році життя після кількамісячної хвороби легенів та двохразової госпіталізації. Похоронні богослужіння з погребенням відбудуться у четвер 25 лютого. Заупокійну Божественну Літургію та чин погребення у крипті собору Святої Софії в Римі очолить Блаженніший Святослав.