Реабілітація для капеланів
  • Пон, 09/10/2017 - 21:12

Комісією УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ була проведена реабілітація для священнослужителів, які перебували у військових госпіталях. Дане розвантаження відбувалося на Буковелі  з 2 по 5 жовтня 2017 р . І недаремно було вибрано саме це місце. Адже капелан – це особа, яка страждає найбільше на втому від співчуття. Це висока ціна надання допомоги людям, що страждають від наслідків травматичних подій. Тому капелани найбільше вразливі на втому. Для того аби допомогти собі самому необхідно задіяти і дух, і душу, і тіло.  Тільки усвідомивши власні потреби, переосмисливши обставини та ситуації, очистившись, отримавши заступництво від Бога у молитві, застосувавши різні психологічні техніки, які дозволяють набути психологічної стійкості, зняти емоційне вигорання, відновивши фізичні навантаження – капелан знову зможе приступити до своєї праці.

Реабілітація для капеланів

Всього розвантаження проходило 15 осіб з різних областей України: Львівської, Івано-Франківської та Донецької. Впродовж цих днів реабілітанти мали змогу набути душевного спокою під час Богослужінь, відновити фізичні сили завдяки грі в боулінг, щоденним заняттям з фізкультури, басейну, сходженням в гори на полонину, подорожі, міжособистісному спілкуванню, духовним та психологічним заняттям.Реабілітація для капеланів

Відновлення ресурсу для подальшої допомоги та підтримки травмованим особам – це прагнення більшості капеланів, які проходили  розвантаження.  Ці прагнення священослужителів намагалися втілити священники, о. Тихон Кульбака, о. Ярослав Рохман та психолог Ірина Вишинська. Для капеланів проводились як групові, так і індивідуальні заняття з психологом та духівником.

       Під час останньої зустрічі капелани висловлювали щиру вдячність за проведений час, за можливість слухати і чути одне одного в атмосфері молитви.