Реакція Церкви в США на скасування "Roe v. Wade"
  • Суб, 25/06/2022 - 15:36

Конференція Католицьких Єпископів США у своїй заяві говорить про «історичний день в історії нашої країни». В документі за підписом Голови єпископської конференції архиєпископа Хосе Ґомеса та очільника комісії єпископату з діяльності на підтримку життя архиєпископа Вільяма Лорі, зазначається: «Протягом майже 50 років Америка застосовувала несправедливий закон, який дозволяв вирішувати про те, чи інші можуть жити чи повинні померти; ця політика призвела до смерті десятків мільйонів ненароджених дітей, покоління, яким було заперечене право народитися».

«Америка була заснована на істині про те, що всі чоловіки та жінки були створені рівними, з Богом даним правом на життя, свободу та шукання щастя», – підкреслюють ієрархи, заохочуючи парламентарів «впроваджувати закони та політику, що підтримуватиме і захищатиме найуразливіших».

Єпископи також наголошують на тому, що «як Церква, ми повинні служити тим, хто стикається з важкими вагітностями та оточити їх любов’ю». вони дякують великій кількості «простих американців кожного соціального прошарку», які протягом цих років «мирно співпрацювали в тому, щоби переконувати та навчати оточення про несправедливість аборту, щоб надавати підтримку та поради жінкам і трудитися над альтернативами абортові, між якими усиновлення та суспільна політика, яка по-справжньому підтримує сім’ї».

«Їхня праця на підтримку життя відображає все те добре, що є нашій демократії, і рух за життя заслуговує, аби його зараховували до великих рухів за суспільні зміни та громадські права в історії нашої нації», – читаємо в заяві, автори якої також зазначають, що прийшов час «зцілювати рани та виправляти суспільні поділи, час аргументованої рефлексії та цивілізованого діалогу, час об’єднатися, щоби будувати суспільство й економіку, які підтримуватимуть подружжя та сім’ї, де кожна жінка матиме підтримку та ресурси, необхідні для того, щоби з любов’ю привести на світ свою дитину».