Реакція Ради єпископських конференцій Європи на відставку Папи
  • Втр, 12/02/2013 - 19:25

Після оголошення Папи Бенедикта XVI про те, що він зрікається свого уряду, церковні лідери з усього світу надсилали Його Святості вирази свого здивування та вдячності за його служіння, а також молитовні побажання усього найкращого в період відставки.

На адресу Святішого Отця надійшло також звернення від Ради єпископських конференцій Європи (CCEE).

**************************************************

Його Святості
Папі Бенедикту XVI
Ватикан

 

Святіший Отче,

Почувши сьогодні вранці новину про Ваше рішення зректися уряду Верховного Понтифіка, ми хочемо висловити, від імені Ради єпископських конференцій Європи (CCEE), нашу сердечну вдячність Вашій Святості за вірне і відважне служіння, яким Ви провадили Церкву впродовж останніх років. Ми дякуємо Господу за Ваше багате вчительство, за Ваші послання, за турботу, якою Ви завжди огортали європейських єпископів, а також Ваше особисте свідчення віри і довіри до Господа, яким Ви виражали велику любов до усієї Церкви.

У цей час ми хочемо запевнити Вашу Святість у нашій духовній близькості, а також запевнити Вас, що ми продовжуємо служити Церкві з таким же запалом і вірою, як Ви нам показували і вчили нас.

У ці часи великих викликів і змін, ми супроводжуватимемо Вас своїми молитвами, випрошуючи для Вас і Католицької Церкви божественну допомогу Святого Духа.

 

Кардинал Пітер Ердо
Архиєпископ Естергом-Будапешту
Президент CCEE

 

Кардинал Анджело Баньяско
Архиєпископ Генуї
Віце-президент CCEE

 

Монс. Юзеф Міхалік
Архиєпископ Перемишля
Віце-президент CCEE

За матеріалами en.radiovaticana.va