Реакція родини Святішого Отця на його обрання
  • Суб, 16/03/2013 - 19:05

«Для мене це було великою несподіванкою. Я ще від цього не відійшла. Не можу повірити, що мій брат тепер Папа. Ми цього не очікували», – розповідає сестра Папи Марія Елена Берґольйо, яка, окрім Святішого Отця, єдина ще є живою з п’ятьох дітей сім’ї Хосе Маріо Франціско і Реджіни Марії (народженої Сіворі) Берґольйо. Батьки Папи познайомилися на церковній вечірці, яку парафія організовувала для молоді.

Мами Папи після народження п’ятої дитини була паралізованою. Двоє братів Папи Альберто Гораціо та Оскар Адріан і сестра Марія Раджіна вже покійні. Один з племінників Папи – Хосе Луїс Берґольйо є священиком-єзуїтом.

«Це історичний момент. Перший раз Папа з Латинської Америки і власне мій брат. Не можу повірити!» – каже сестра Папи. «Мусимо зараз багато молитися за нього, бо Церква переживає нелегкі часи», – продовжує.

Її син, племінник Папи Хосе Берґольйо, розповідає: «Я був на роботі, але ми всі спостерігали через інтернет за перебігом Конклаву. У той момент, коли сказали, хто обраний Папою, мене переповнили почуття. Я не міг повірити. Яка несподіванка!» Хосе очікував повернення вуйка вже 23 березня, але тепер йому зрозуміло, що улюбленого вуйка довго не буде бачити.

Інший племінник Папи Уґо Берґольйо каже про Папу: «Він є особою великих інтелектуальних і духовних можливостей, і тому я певен, що він багато добра зробить для Церкви. Так було завжди, де б він тільки не був». «Його завжди любили звичайні люди» – додає після паузи.

За матеріалами www.vecernji.hr