Рецепти на Великий піст від сестер Служебниць
  • Пон, 18/03/2013 - 12:10

Пшенична каша з морквою

1 скл. пшеничної крупи, 2 скл. води, 2 моркви,

2 цибулини, 2-3 ст. ложки олії, сіль.

У підсоленому окропі зварити пшеничну кашу. Окремо потерти на великій терці моркву. Нарізати кубиками цибулю і підсмажити до напівготовності. Моркву і цибулю викласти у кашу, додати півсклянки води, посолити за смаком й поставити на 20-30 хв. у духовку.

Картопля із кукурудзяним борошном

500 гкартоплі, 1 скл. кукурудзяного борошна, 2-3 ст. ложки олії, 2 цибулини.

Картоплю помити, почистити і зварити. Не проціджуючи, потовкти і всипати борошно, вимішати, посолити, додати олію і поставити на 1-1,5 год пекти у духовку при температурі 180°С.

Подавати теплою, поливши її підсмаженою кубиками цибулею.

Пікантна картопля

1,5 кгкартоплі, 2 зубчики часнику,

3-4 шт. лаврового листка, 1 ч. ложка меленого перцю (можна менше), 1 ч. ложка меленого коліандру, 0,5 скл. олії, 1 ч. ложка солі.

Картоплю помити, почистити і нарізати соломкою, додати всі спеції, перемішати і залишити на 30 хв. Після чого викласти на бритванку і запекти при температурі 200°С протягом 30-40 хв.

Крижавки

4 капустини середнього розміру, 5-6 головок часнику, 2-3 невеликих буряки, перекип’ячена вода, сіль.

Капусту почистити, розрізати на четверо і відварити до напівготовності, злити воду і дати вистигнути.

На дно посудини, у якій буде киснути капуста, нарізати часник (не дуже дрібно) і покласти капусту із буряком, який теж порізати грубшими шматочками.

Окремо перекип’ятити воду із додаванням солі (щоб вода була пересолена), коли вистигне, залити нею капусту. Зверху на капусту покласти вантаж.

Щоб капуста швидше вкисла, можна додати кілька шматочків бородинського хліба.

Салат із капусти

1 середня білокачанна капуста,

1 морква, 1 буряк (невеликий),

1 лимон, сіль, перець за смаком,

3-4 ст. ложки олії.

Капусту посікти, моркву і буряк потерти на дрібній терці (тільки не на такій, як картоплю для дерунів), усе добре вимішати. Із лимону видушити сік, додати сіль, перець і вилити до капусти, перемішати і заправити олією.

Картопляники з начинкою

600 гкартоплі,250 ггрибів,70 гцибулі, 2 ст. ложки борошна, 70-100 голії (для смаження і до грибів ), сухарі для обкачування сформованих картопляників, сіль та спеції за смаком.

Почищену картоплю зварити і перекрутити через м’ясорубку, додати сіль, борошно та добре вимішати. Окремо протушкувати гриби із цибулею. Сформувати картопляники, вклавши всередину начинку з грибів, обкачати у сухарях і смажити на олії. Ще можна на 30 хв. покласти у духовку.

А на кінець, щоб усе Вам вдалося і смакувало для інших, потрібно: Божої мудрості, багато любові, терпеливості, стриманості, твердої і непохитної віри, доброти, милосердя, лагідності, побожності, радості у Святому Дусі й надії на Бога, яка ніколи не підведе.

 

Джерело: http://www.rekoldim.com