Речник УПЦ (МП) закликав російські ЗМІ не називати українців "фашистами, бандерівцями", "нацистами""
  • Пон, 24/02/2014 - 13:50

Речник Української Православної Церкви протоєрей Георгій Коваленко оприлюднив звернення до росіян, закликаючи прислухатись до українців, проявити розуміння та змінити своє ставлення. Про це йдеться у його заяві на сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Шановні росіяни , якщо у вас залишилася хоч крапля любові до нас, українців, припиніть навіть у приватних бесідах називати нас "фашистами", "бандерівцями", "нацистами" і "націоналістами"! Ці слова вбивають! Згадайте слова Спасителя(Мф. 5 , 21-22 )!

У нас немає боротьби проти росіян, російськомовних або канонічної Церкви, як пишуть багато ЗМІ у вас. При цьому, я не хочу обговорювати ваші ЗМІ. Я просто прошу всіх вас: якщо ми з вами члени однієї Православної Церкви, якщо ви вважаєте Київ "матір'ю міст руських», не розпалюйте ворожнечу, а просто помоліться за нас і прислухайтеся до нас!» - закликав він.

Коваленко додав, що на лінії оборони, поруч з барикадами, де вчора, 23 лютого, стояли труни з тілами загиблих активістів, «красується реклама Ощадбанку Росії».

«Знаєте, що мене найбільше вразило вчора, коли я дивився зі сцени Майдану на площу, на якій стояли люди і труни? Це те , що на розі Інститутської та Хрещатика, там де були найкривавіші зіткнення, у всю висоту будинку "красується" реклама Ощадбанку Росії, а в самому будинку знаходиться відділення Ощадбанку Росії, до абсолютно цілих скляних вітрин якого впритул підходить барикада...», - підкреслив речник УПЦ (МП).

Джерело: РІСУ