Редакція часопису «Патріярхат» випустила «Глосарій церковної термінології»
  • Чтв, 24/10/2013 - 13:32

Головна управа Українського Патріархального товариства в США та редакція журналу «Патріярхат» підготували до друку та випустили «Підручний глосарій церковної термінології», який стане в нагоді тим хто час від часу має справу з вживанням церковних термінів. Глосарій містить перелік основних релігійних термінів, які вживаються в Українській Греко-Католицькій Церкві та інших східних Церквах візантійської традиції.

«В глосарії зокрема подано перелік і пояснення титулів духовенства, світського і монашого. Цей перелік допоможе тим, хто користуватиметься цим довідником, зрозуміти структуру Церкви. Ми подали це не для того, щоб вивищити окремий клас, а для кращого розуміння їхнього служіння і належного пошанування», - говорить Рома Гайда, упорядник Глосарія та колишня голова Українського Патріархального товариства в США.

В роботі над видання допомогли священики з канадського Інституту ім. Митрополита Андрея Шептицького (м. Оттава), а також спеціалісти з Патріаршої літургійної комісії УГКЦ.

За словами головного редактора журналу «Патріярхат» Анатолія Бабинського це видання, яке є двомовним (українсько-англійським), покликане допомогти перш за все журналістам, які пишуть на релігійну тематику та часто стикаються із застосуванням специфічної церковної термінології. «Тому ми зробили його невеличким, кишеньковим форматом, щоб ним було зручно користуватись», підсумував Анатолій Бабинський.

Стосовно придбання Глосарія звертатись в редакцію часопису «Патріярхат».

«ПАТРІЯРХАТ», п/с 8881,

Україна, 79000,
м. Львів, пл. св. Юра, 5
тел. (+38 032) 247 40 56

e-mail: patriyarkhat@gmail.com