Редактор «L`Osservatore Romano» про Бенедикта XVI
  • Пон, 25/02/2013 - 14:35

«Папа більше вірить в інтимну, особистісну зміну, аніж у велику, структуральну», – вважає головний редактор ватиканської газети «L`Osservatore Romano» Джованні Марія Віан.

У розмові з європейською агенцією «Euronews» Джованні Марія Віан говорив про відставку Бенедикта XVI з папського престолу, а також скритикував різноманітні спекуляції довкола рішення Папи. На його думку, це рішення не можна розцінювати як поразку Бенедикта XVI чи наслідок не проведеної реформи Римської Курії.

«За останніх вісім років він значно змінив Римську Курію і надав їй новий курс. Не забуваймо, що його понтифікат тривав вісім років», – наголосив п. Віан.

Директор відомої ватиканської газети, яку часто називають «голосом Папи», наголосив, що великі труднощі викликає зміна ставлення багатьох людей, які мають фальшивий образ Папи.

«За останніх вісім років Католицька Церква була на перших сторінках газет у зв’язку із скандалами, які критикував сам Папа», – звернув увагу журналіст. Він нагадав, що до них належать, наприклад, випадки сексуальних зловживань щодо неповнолітніх з боку людей Церкви.

«Цілком зрозуміло, що Папа від початку боровся із упередженнями  і таким чином викликав бурю, як і його попередники. Мабуть, найбільше його заторкнуло те, як члени Католицької Церкви ставилися до неповнолітніх», – зазначив Джованні Марія Віан.

За матеріалами wiara.pl