Реколекції для дівчат в Богородчанах
  • Пон, 22/07/2013 - 20:39

Уже в черговий раз в монастирі Різдва Христового у смт. Богородчанах, сестри Мироносиці організовують реколекції для дівчат. 

Для мене цей особливий час вже став нагодою яка дає можливість віддалитися від впливу і тиску навколишнього світу,  заглибитися в духовну сферу свого життя, побачити і почути себе з середини, зрозуміти цінність  життя з Богом, знайти відповіді на різні життєві питання, які турбують.

       Цього разу реколекції проходили трішки по іншому. Щоб витишитися і почути Бога, побачити його у створенному Ним світі і у собі, прийняти Слово яке він промовляє до кожної з нас і зберегти Його у своєму серці, ми мали два дні цілковитого мовчання, яке нам спочатку здавалося дуже довгим і важким,  а насправді проминуло як одна мить призадуми над собою. Як ми пізніше дізналися із спільного ділення саме мовчання створило особливу атмосферу , яка дозволяла нам бути більш чутливими на  Боже Слово.

         Крім цього сестри дуже гарно і вдало спланували розпорядок дня, продовж якого ми мали різні спільні молитви: Свята Літургія, Утреня, Вечірня, Вервиця і розважання над науками, які давав о.Роберт Лисейко ЧСВВ. 

Кожного вечора ми читали уривок зі Святого Письма за методом « Lectio divina», а зранку роздумували над ними намагаючись почути і зрозуміти, що Бог хоче сказати до кожної з нас,  після чого споглядали Бога в тиші. Одна із особливіших зустрічей і розмов з Богом для всіх стала молитва біля розпяття, перед яким сестри виклали велике палаюче серце зі свічок і пелюстків квітів. Це серце стало символом наших сердець, які хочуть завжди горіти перед Богом у любові і ревності.

Реколекції були насичені духовними плодами і кожен брав те чого йому не вистачало. Із спільного ділення, ми зауважили, що всі дівчата пережили присутність Бога,часткове  навернення і зміцнення у вірі. Дізнавшись з наук о. Роберта  « Що навернення потребують не лише грішники, але й ті, що пізнають Бога і хочуть Йому служити. Тому, що навернення – це є зростання у вірі. Адже людина не може осягнути Бога і пізнати Його до кінця» - тільки сам Господь вібкриває себе нам, ми старалися щиро відкрити свої серця для Бога.

Ці реколекції  стали для нас нагодою до поглиблення віри, можливістю глибше пізнати євангельські приклади життя вірою, і кожний раз після їх завершення в наших серцях появляється щораз то більше бажання жити, молитися і черпати з  Божого Слова на щодень.

Віталія Лемко

Учасниця реколекцій