Релігійна Америка проголосувала за Трампа
  • Нед, 13/11/2016 - 13:05

Релігійний фактор у нещодавніх виборах президента США відіграв багато вагомішу роль, аніж це визнається Демократичною партією, пише на шпальтах «The New York Times» Ларі Ґудстайн.

Так білі протестанти складають 26 відсотків виборців, а з них 81% проголосував з Дональда Трампа. Католики становлять 23% виборців, з них 52% проголосували за Трампа. Причому, білі католики віддали Трампу 67% голосів.

Дональд Трам не є побожним християнином, він рідко відвідує церкву, він тричі одружений, але християни готові були пробачити йому особисті гріхи в першу чергу через страх, що адміністрація Гілларі Клінтон скасує свободу віросповідання, використовуватиме гроші платників податків на фінансування абортів на всіх термінах вагітності в США та закордоном, а також розширить привілеї ЛГБТ осіб. Тому, своєрідним гімном мобілізації для американських християн у цій передвиборчій кампанії стала пісня «This is your last chance» (Це ваш останній шанс).

Одним з головних мобілізаторів християнських голосів на користь Трампа стала Коаліція захисту свободи і віри. Серйозним фактором, який перетягнув голоси католиків, які сумнівалися, на користь Трампа стали звернення католицького єпископату та звернення самого Трампа до католиків, у яких він обіцяв захистити свободу віросповідання. У той же ж час Гілларі Клінтон практично повністю ігнорувала настрої ортодоксійних католиків та консервативних протестантів. Що тільки сприяло відчуттю загрози від її можливої майбутньої адміністрації у цих релігійних середовищах.

Зараз християнські лідери Америки висловлюють переконання та сподівання, що Трамп дотримається своїх передвиборчих обіцянок. Майбутні віце-президент США Майк Пенс уже пообіцяв християнським провідника США, що він особисто сприятиме виконанню передвиборчих обіцянок Дональда Трампа, які стосуються збереження свободи віросповідання в США та ствердив що при Трамповій адміністрації двері Білого дому завжди будуть відкритими для християнських лідерів.