Релігійна поліція Саудівської Аравії перервала Таїнство Хрещення і вилучила хрести у християн
  • Чтв, 26/09/2013 - 13:12

Співробітники саудівської Комісії з заохочення чеснот і утримання від вад (релігійної поліції) провели рейд у місті Абха, що знаходиться на півдні Королівства Саудівська Аравія; результатом проведеного заходу стало вилучення хрестів у представників однієї з азіатських діаспор − для припинення християнських молитвословів, які, на думку держслужбовців, "суперечать ісламу", повідомляє Linga.

Згідно з матеріалами електронної газети "Тавасул", інформація про "правопорушення" надійшла до Комісії з муніципалітету міста,  сповістивши про підготовку однієї з численних азіатських діаспор до вершення обрядів і таїнств, що здійснюються з періодичністю приблизно раз на півроку, в присутності порівняно великої кількості чоловіків, жінок і дітей. Місцем для молитви був обраний хостел при міській заправці.

Редакція газети також повідомляє, що після розслідування, що тривало до світанку п'ятниці, і тривалого спостереження за хостелом, співробітники Комісії, за підтримки місцевих служб безпеки, увірвалися в приміщення, де було зафіксовано присутність членів діаспори за "проведенням язичницьких обрядів". Крім того, в кімнаті знаходилися і ємності з водою, призначені для здійснення Таїнства Хрещення.

Джерела додають, що організатори заходу потрапили під арешт, у той час як хрести, ікони, зображення статуй Богородиці та музичні інструменти були конфісковані.

Газета сповіщає читачів про те, що заарештовані були передані світській поліції Абхі, а з присутніми була проведена роз'яснювальна робота з складанням відповідних розписок.

За матеріалами www.sedmitza.ru