Релігійні діячі закликають звільнити заручників, які утримуються на Донбасі, в АР Крим та Росії
  • Чтв, 06/04/2017 - 09:51

Громадська рада з питань співпраці з релігійними організаціями при МЗС України ухвалила заяву на підтримку звільнення заручників і незаконно утримуваних осіб на Донбасі, в АР Крим та Росії.

Засідання відбулося 4 квітня за участі Першого заступника Міністра закордонних справ Вадима Пристайка.

У засіданні Громадської ради взяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко та учасники Мінської гуманітарної групи.

Як повідомляє МЗС, у своєму виступі Уповноважений Президента поінформувала про заходи, які вживаються з метою вирішення найгострішої гуманітарної проблеми – звільнення заручників на території окремих районів Донецької та Луганської областей і незаконно утримуваних осіб в Російській Федерації, а також на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

У ході обговорення учасники засідання висловили міркування щодо можливих шляхів розблокування процесу визволення заручників і звільнення незаконно утримуваних осіб.

Напередодні Міжнародного Дня ромів, який відзначається 8 квітня, члени Громадської ради обговорили проблематику інтеграції ромів в українське суспільство та висловили пропозиції стосовно участі релігійних організацій  у цій важливій справі.

На засіданні також були представлені підсумки  міжнародної  діяльності  релігійних організацій у першому кварталі цього року та  окреслені пріоритети Громадської ради на наступний період.

_____________

ЗАЯВА

Громадська рада з питань співпраці з релігійними організаціями при Міністерстві закордонних справ України знову засвідчує позицію підтримки нашими Церквами і релігійними організаціями процесу звільнення заручників і незаконно утримуваних осіб.

Ми приєднуємо свій голос до закликів, спрямованих до Російської Федерації як сторони Мінського процесу: зараз, невідкладно, здійснити все необхідне для розблокування процесу звільнення заручників.

Враховуючи наближення християнського свята Воскресіння Христового та юдейського свята Песах, – вважаємо нинішній час дуже символічним для вияву доброї волі, милості та милосердя.

Нехай Бог благословить добру справу і всіх, хто їй сприяє.