Релігійні діячі зустрілись з лідерами Євросоюзу
  • Срд, 11/06/2014 - 00:50

Вже десятий раз у штаб-квартирі Європейської Комісії у Брюсселі відбулась зустріч представників різних християнських віровизнань та інших релігій з політичними лідерами союзу. За домовленостями Лісабонської  угоди Євросоюз провадить з Церквами і релігійними установами регулярний і структуральний діалог, тому  така щорічна зустріч є обов’язковою для політиків.

Теперішня зустріч розпочалась хвилиною мовчання в пам'ять за загиблими під час трагічного замаху на Єврейський Музей у Брюсселі, який відбувся 24 травня. Згодом прийнято загальну декларацію в справі Меріам Ібрагім. Цю християнку під час вагітності другою дитиною засудили до смертної кари за нібито перехід з ісламу на християнство. Дитина народилась під час ув’язнення, і кару відтермінували на два роки, щоб надати можливість вигодувати новонароджену дівчинку.

Також порушували тему майбутнього євроінтеграції в світлі останніх виборів до Європарламенту, ролі громадянського суспільства та релігійних переконань у публічному просторі, а також ролі і місця Європи на міжнародній арені.