Релігійні лідери Великобританії проти асистованого самогубства
  • Птн, 22/10/2021 - 10:54

Очільник Єпископської Конференції Англії та Уельсу, Глава Англіканської Співдружності та Головний Рабин Об’єднаних єврейських конгрегацій опублікували спільну заяву, в якій висловлюють свою стурбованість з приводу законопроекту про асистоване самогубство.

«Ми вважаємо, що метою співчутливого суспільства повинно бути сприяння життю, а не прийняття асистованого самогубства», – наголошують у спільній заяві очільник Єпископської Конференції Англії та Уельсу (Cbbew) кардинал Вінсент Ніколс, Глава Англіканської Співдружності Кентерберійський Архиєпископ Джастін Уелбі та Головний Рабин Об’єднаних єврейських конгрегацій Великобританії та Співдружності Ефраїм Мірвіс. Ця заява великобританських релігійних лідерів зумовлена тим, що в п’ятницю 22 жовтня 2021 р. у Палаті лордів Великої Британії відбудеться друге читання законопроекту про асистоване самогубство для невиліковно хворих людей, яким, згідно з прогнозом медиків, залишилося жити менше шести місяців.

Релігійні лідери вказують на ризики та небезпеки, що можуть виникнути у випадку затвердження цього законопроекту, та на практичні недоліки запропонованих гарантій.

«Згідно з вірою кожного з нас, ми вважаємо, що кожне людське життя є дорогоцінним даром Творця, і його слід підтримувати та захищати», – підкреслюють вони, закликаючи віруючих різних релігій, а також всіх людей доброї волі, розділити їхню стурбованість тим, «що політична стратегія чи дія, які можуть поставити багато уразливих людей у ще більш уразливе становище, не служить спільному добру».

На противагу цьому законопроектові, релігій лідери закликають вжити необхідних заходів для того, щоб забезпечити усім високоякісну паліативну опіку.