Релігійні об'єкти з космосу продають на інтернет-аукціоні США
  • Птн, 16/05/2014 - 14:23

15 травня у США розпочався інтернет-аукціон, на якому продаватимуть релігійні об’єкти, що побували у космосі. Зокрема там можна буде придбати фігурку св. Христофора, з якою астронавти вирушили у подорож на Місяць Apollo-16.

За планами аукціонного дому RR Auction стартова ціна 2,5-сантиметрової фігурки становитиме $ 1000. Фігурку св. Христофора 1972 року сьогодні 78-річному астронавтові Чарльзу Дьюку подарувала його сестра Бетсі.

Св. Христофор відомий як покровитель водіїв і подорожуючих, його фігурка була на орбіті три дні. У сертифікаті колишній астронавт написав, що це «єдиний у своєму роді скарб з усіх релігійних об'єктів, який був на поверхні Місяця».

Після професійної кар’єри Чарльз Дьюк бере участь у служінні християнських місіонерів США, зокрема служить тюремним капеланом.

На іншому аукціоні, вчора, за $ 65 тис. доларів продали «Місячну Біблію». Це один з 12-ти вцілілих екземплярів мікрофільмів Біблії, що їх 971 року астронавти брали з собою на Місяць під час місії Аполлон-13.

Фільми розмірами 3,8 до 3,8 см містять мікрофотографії всіх 1245 сторінок Старого і Нового Завітів. Спочатку цих копій було 100, однак, їх розрізали на ексклюзивні подарунки з Місяця. Одну з «Місячних Біблій» нині експонують в Музеї Ватикану поруч із стародавніми сувоями Біблії з Мертвого моря.

За матеріалами: http://info.wiara.pl