РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ УСЕ ЩЕ НЕ ВІДБУЛАСЬ
  • Срд, 25/02/2015 - 15:40

Зараз українське суспільство перебуває на межі істерики. Хтось впадає у відчай через валютні ігрища, ріст цін, відсутність можливості заробітку. Хтось у відчаї через великі втрати у людстві на фронті, незрозумілу діяльність Генштабу, відсутність поставок зброї, незабезпеченість вояків, військові поразки, недолугу мобілізацію.

Хтось у відчаї через зростання терору, хтось через відсутність реформ, відсутність інформації, відсутність справедливого судочинства, відсутність нормальної правоохоронної системи, відсутність нормальної промоції держави і патріотизму. Когось у відчай і жах кидають реальні й надумані плани Московії, когось сварки між добровольцями і військовиками.

Як казали старі греки, «го фобос кай го деймос» - страх і жах. Звісно, можна звинувачувати московитську пропаганду, московитські інформаційні диверсії, але говорити, що суспільна істерика безпідставна, що вона тільки плід підступів Московії – це безвідповідальна тріпологія, мета якої очевидна – відвести відповідальність від себе. Жахливі речі дійсно відбуваються і вони не є лише наслідком московитської агресї.

Що б там хто не писав і не говорив, основна проблема нашого суспільства і нашої влади – непошанування людини як особи. Звідси і котли на фронті, й безвідповідальна фінансова політика, і відсутність реального спілкування влади зі суспільством, і відсутність реформ системи правосуддя і всі решта негативності.

Революція Гідності не відбулася. Не обманюймо себе. Особа і її гідність і далі не належать ні до пріоритетів влади, ні до пріоритетів суспільства. Тільки через християнське усвідомлення безмірної ціни, заплаченої Богом, ціни Крові Єдинородного Сина Божого суспільство може прийти до реальної Революції Гідності. Час Великого Посту – ідеальний час для того, щоб кожен з нас бодай почав усвідомлювати це.

Через молитву і роздуми над величчю Христового Голготського Подвигу ми, як християни, повинні прийти до усвідомлення власної гідності й гідності інших людей. Це єдиний реальний шлях до здійснення реальної Революції Гідності.

о. Орест-Дмитро Вільчинський