РФ: студента з Гани заарештували за місіонерську
  • Пон, 29/08/2016 - 11:10

1 серпня суд Московського районну міста Твері (Росія) визнав винним у скоєнні незаконної місіонерської діяльності студента-християнина з Гани Туа Ебенезера Квадво, повідомляє invictory.com.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook адвокат «Слов'янського правового центру» Костянтин Андрєєв, суд призначив студенту адміністративне покарання у вигляді штрафу в розмірі 50 000 рублів (770 доларів США - прим. Ред.) Без адміністративного видворення за межі Російської Федерації. Доказом вини, вказаного судом, стало те, що студент, перебуваючи на території орендованого ним на кілька годин басейну, здійснював релігійні обряди (в тому числі хрещення), чим порушив закон про місіонерську діяльність.

Крім справи про місіонерську діяльність, суд також звинуватив Туа Ебенезера Квадво в порушенні правил в'їзду в країну і призначив йому штраф у розмірі 5 000 рублів.

«На порушення всіх існуючих норм, студента в наручниках привезли в ВВС, де незаконно позбавили волі і доставили в суд тільки на кінець наступного дня», - підкреслив Костянтин Андрєєв.

«Згідно зі статтею 28 Конституції Російської Федерації:" Кожному гарантується свобода совісті, свобода віросповідання, включаючи право сповідати індивідуально або спільно з іншими будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, вільно вибирати, мати і поширювати релігійні й інші переконання і діяти відповідно до них "» , - повідомив правозахисник.

Він також зазначив, що відповідно до російського законодавства, іноземні громадяни, які законно перебувають на території Росії, користуються правом на свободу совісті і свободу віросповідання нарівні з громадянами РФ.

«Реалізуючи своє конституційне право на віросповідання поза рамками релігійного об'єднання громадянин за визначенням не може здійснювати місіонерської діяльності», - заявив Андрєєв.

За його словами, суд зробив помилковий висновок, звинувативши студента в зміні мети свого перебування в Російській Федерації.

«Здійснення релігійних обрядів іноземним студентом у вільний від навчання час не може бути доказом зміни ним цілей в'їзду та перебування на території Російської Федерації», - підсумував Костянтин Андрєєв.