Рік Божого Милосердя в Перемисько-Варшавській Архиєпархії – відкритий
  • Пон, 14/12/2015 - 08:52

13 грудня, у Перемишлі, в столиці Перемисько-Варшавської Архієпархії, відкрито Ювілейний Рік Божого Милосердя. Врочистості відкриття мали дуже святковий настрій тому, що до Перемишля прибула ярославська ікона «Милосердя двері» – ікона, яка ще 8 грудня була у Ватикані, при якій Папа Франциск відкрив рік Божого Милосердя для цілого світу. Сьогодні ця ікона була присутня у Перемишлі, при якій архієпископ Іван Мартиняк відкрив Ювілейний рік Божого Милосердя для нашої Архієпархії.

Врочистості почалися Молебнем в семінарійній каплиці у Перемишлі при вул. Баштова 13. Молебень очолив архієпископ Євген (Попович) – номінат. Після відправ архієпископ Євген зачитав Папську Буллу про Рік Божого Милосердя. Відтак з семінарійної каплиці вирушив процесійний хід до Архикатедрального Собору Івана Хрестителя. Процесію відкривав несений членом парафіяльної ради хрест, опісля молодь – дівчата несли хоругви. У процесії йшла молодь та діти української школи ім. о. Маркіяна Шашкевича під проводом своїх катехитів о. Дмитра Лєшка та сестри Оксани Ващур, з прапорами Марійська Дружина та Парафіяльна рада та вірні. Катедральний Хор під проводом Ярослава Вуйціка співав пісні. Процесійний хід очолював архієпископ Євген Попович з отцями: парохом отцем митратом Богданом Степаном та отцем ігуменом Василіянського Монастиря Юліяном Ковалем. Коли процесійний хід наблизився до зачинених дверей Собору Святого Івана Хрестителя, архієпископ Іван Мартиняк символічно відкрив двері собору – стукаючи тричі хрестом у двері та відчинив їх, тим самим відкрив Ювілейний Рік Божого Милосердя у Перемисько-Варшавській Архієпархії. За владиками усі вірні увійшли до Собору. Відтак почалася Архиєрейська Служба Божа, яку очолив архієпископ Іван Мартиняк з архієпископом Євгеном Поповичом та отцями Перемишля. Після Святої Літургії відбулося посвячення води та покроплення дверей та вірних свяченою водою. Після Літургійних відправ вірні довго молилися при чудотворній ярославській іконі «Милосердя двері».

Варто пригадати, що відкриття Дверей Милосердя в стаційних храмах Перемисько-Варшавської Архиєпархії відбудуться ще у таких містах:
Ярослав – 22 (вівторок) грудня 2015р., год. 17-00
Варшава – 27 (неділя) грудня 2015р., год. 11-00
Ольштин – 3 (неділя) січня 2016р., год. 10-00

Отець Богдан Степан
Перемишль, 13 грудня 2015