Рим готується прийняти 5000 Католицьких скаутів Європи
  • Суб, 20/07/2019 - 15:09

Незабаром у Вічному Місті зберуться 5000 скаутів, що належать до Федерації скаутів Європи. Кульмінаційним моментом їхньої програми буде зустріч з Папою Франциском та Свята Меса в базиліці Святого Петра у Ватикані.

Міжнародна зустріч Католицьких скаутів Європи, що має назву Euromoot, відбуватиметься від 27 липня до 3 серпня 2019 р., та дозволить скаутам з понад 20 країн, серед яких також і з України, зустрінутись, нав’язати дружні стосунки за допомогою програми, спрямованої на відкриття спільного духовного й культурного коріння.  Тижневий шлях дасть їм можливість відкрити справжню європейську спадщину, що полягає в здатності жити разом у мирі й братерстві, поділяючи спільні цінності та спільну мету – Ісуса Христа.

Три етапи зустрічі

Тижневий зліт католицьких скаутів поділений на три етапи. Перший з них матиме паломницький характер і поведе слідами європейських святих. Передбачено декілька історичних маршрутів, на яких скаути познайомляться з такими святими як Франциск Ассизький, Венедикт Нурсійський, свята Катерина Сієнська, святі Кирило й Методій. Це піше паломництво скаути подолають, поділені на окремі групи, що будуть складатись з представників кількох країн. Метою цього етапу є вкорінення в спадщину християнської культури. На завершення цього паломництва всі учасники дійдуть до чотирьох місць під Римом, де почнеться другий дводенний етап зльоту. Він буде розрахований на пізнання різних європейських культур і традицій кожного з 20 народів, що будуть представлені на зустрічі.

Зустріч з Папою Франциском

Міжнародна зустріч Католицьких скаутів Європи завершиться 3 серпня в залі імені Папи Павла VI у Ватикані, де їх прийме Папа Франциск. Вони також відзначать 25-річчя зустрічі скаутів із святим Папою Іваном Павлом ІІ.

Після зустрічі із Святішим Отцем вони візьмуть участь у Святій Месі, яку в базиліці святого Петра у Ватикані відслужить кардинал Анджело Баньяско, Архиєпископ Ґенуї (Італія) та Президент Ради Єпископських Конференцій Європи.

Католицьке скаутство Європи

«Міжнародна спільнота скаутів і скауток Європи – Федерація скаутів Європи» є міжнародною атолицькою Асоціацією, офіційно визнаною Апостольською Столицею. Найбільше членів має у Франції та Італії. Католицька скаутство Європи успішно розвивається в Україні.