Рим: ініціативи асоціації християнських робітників для похилих віком
  • Чтв, 27/07/2017 - 19:32

«Літо з нами 2017» або «Тож перебувайте з нами 2017» – саме так можна перекласти назву ініціативи римського осередку Асоціації італійських робітників-християн та Федерації пенсіонерів на користь похилих віком «E...state con noi 2017». Мова йде про гру слів, адже слово «літо», яке по-італійськи звучить «estate», може бути акронімом, що складається з частки «e» та дієслова «state».

Цього року така ініціатива проводиться вже вчетверте, а її метою є допомагати похилим віком людям, що залишаються у місті, боротися зі спекою та самотністю, які є їхніми найгіршими неприятелями в цю пору року. В рамках починання щодня від понеділка до п’ятниці від 10:00 до 12:00 та від 15:30 до 17:00 двері осідку Асоціації італійських робітників-християн відчинені для всіх дідусів і бабусь Риму.

Програма осередку передбачає різноманітну діяльність: безкоштовні курси з інформатики, навчання користуватися таблетом і смартфоном, кінематографічні сеанси, читальний зал та обмін книжками, простір для спортивно-рекреаційних та ігрових заходів, творчі майстер-класи. Крім того, відвідувачі мають змогу перевірити артеріальний тиск та замовити розмову з психологом.