Рим: міжнародна зустріч настоятельок жіночих згромаджень
  • Пон, 29/04/2013 - 23:34

 3-7 травня в Римі зберуться близько 800 генеральних настоятельок різних жіночих  монаших згромаджень  з 75 країн світу. Вони візьмуть участь у форумі під назвою "Не так нехай буде серед вас", натхненної словами св. Матея. Головною темою заходу буде "вершення  влади за Євангелієм". Генеральні настоятельки роздумуватимуть про свою роль у спільнотах.

 

У спеціальному повідомленні Міжнародного об'єднання генеральних настоятельок наголошується, що "служіння управління є ключовим моментом для відновлення релігійного апостольського життя". "Глава  монашого  згромадження має бути прикладом для всієї групи і сприяти комунікації, в яку мають бути включені всі її члени, перевершуючи горизонтальну і пірамідальну логіку її структури", – йдеться в документі.

Сьогодні у світі існує понад 1900 згромаджень, до яких належать близько 700 тис. монахинь. У римському форумі візьмуть участь 446  монахинь з Європи, 71 з Азії, 108 з Африки, 166 з Південної та Північної Америки та 11 з Океанії. З учасниками заходу зустрінеться кардинал Жуан Брас де Авіс, префект Конгрегації у справах Інститутів богопосвяченого життя і Товариств апостольського життя.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va