Рим: міжнародна зустріч за мир у світі
  • Срд, 11/09/2013 - 09:21

З 29 вересня по 1 жовтня у Римі, за ініціативою Спільноти Св. Егідія, пройде Міжнародна зустріч за мир у світі під девізом: "Мужня надія: релігії і культури в діалозі". У заходах візьмуть участь представники всіх релігій світу, а також відомі культурні та політичні діячі з більш ніж 60-ти країн світу. Це буде вже ХХVII зустріч такого роду. Після історичного Дня молитви за мир у світі, який пройшов в Ассізі в 1986 р., Спільнота Св. Егідія прагне продовжувати дух цієї зустрічі, щорічно збираючи делегатів з європейських і середземноморських країн.

"Великою цінністю є те, коли чоловіки і жінки різних релігій зустрічаються разом, коли проводять щирий діалог і моляться разом, один поряд іншого. Таким чином створюється справжній образ мирного світу, коли цивілізації живуть у злагоді разом", − зазначили організатори форуму в спеціальному посланні.

Згідно з ними, дух зустрічі в Ассізі показав, як сила віри сприяє справжньому миру. "Релігії змінюють людину зсередини. Ми вважаємо, що особливо сьогодні потрібно підкреслити, з мужньою надією, що тільки діалог є напрямом до майбутнього життя", − наголошується в посланні.

Форум завершиться закликом до миру в усьому світі.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va