Рим відвідає Глава Коптської Православної Церкви
  • Чтв, 09/05/2013 - 21:41

Від 9 до 13 травня 1013 р. Рим відвідуватиме Його Святість Тевадрос ІІ, Папа Олександрії та Патріарх столиці святого Марка, Глава Коптської Православної Церкви Єгипту. На п’ятницю, 10 травня, запланована зустріч та спільна молитва патріарха Теодора зі Святішим Отцем Франциском. Крім того, Глава Коптської Православної Церкви відвідає Папську Раду сприяння єдності християн та інші дикастрії Римської Курії, помолиться біля гробів святих апостолів Петра і Павла, а також зустрінеться з коптською громадою Риму.

 

У повідомленні Папської Ради сприяння єдності християн читаємо, що Коптська Православна Церква, яка нараховує коло 10 мільйонів вірних, «є однією з найважливіших дійсностей, з яких складається церковна мозаїка Близького Сходу, де останніми часами християнські громади змушені давати раду дуже важким ситуаціям».

 

Пригадується також, що попередник теперішнього патріарха Папа Шенуда ІІІ сорок років тому відвідував Ватикан, де зустрівся з Папою Павлом VI та було підписано спільну христологічну декларацію, яка започаткувала екуменічний діалог між Католицькою та Коптською Православною Церквами.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va