Римський Центр солідарності відкрив «Будинок Сари» для жінок - жертв насильства
  • Втр, 27/12/2016 - 17:56

В італійській столиці було відкрито новий Центр для жінок - жертв насильства «Будинок Сари».

Структура отримала назву на честь Сари Ді Пьєтрантоніо, 22-річної дівчини, по-звірячому вбитої в Римі навесні цього року. В кімнатах центру можуть розміститися до п'ятдесяти осіб. У його відкритті взяли участь ватиканський Держсекретар кардинал П'єтро Паролін і мер Риму Вірджинія Раджі.

Під час Різдвяної Меси у Центрі солідарності CEIS, заснованому о. Маріо Піккі, кардинал передав близькість і молитви Папи Франциска, нагадавши про важливість структури для жінок - жертв насильства. Вбивство беззахисних жінок подібно «побиттю немовлят», кожні три дні з'являється чергова жертва, і вбивство Сари Ді Пьєтрантоніо «є частиною ланцюжка, якому, здається, немає кінця», - сказав кардинал Паролін, звертаючись до батьків дівчини, вбитої своїм колишнім нареченим на одній з вулиць Рима: «Відкриваючи цей новий об'єкт, ми даємо свідоцтво конкретної допомоги жінкам, які перебувають у складних ситуаціях. Цей будинок представляється знаком надії. Існує велика нестача подібних структур, їх потрібно набагато більше. Тим не менш, це ознака того, що все йде у правильному напрямку».

Під час Ювілейного Року Папа Франциск просив створювати свого роду «пам'ятки милосердя» в кожній дієцезії, щоб допомогти нужденним, людям похилого віку, кинутим дітям. Нові приміщення в будівлі Центру солідарності, який спеціалізується на реабілітації наркозалежних, стануть для жертв насильства притулком від сімейних трагедій, що нерідко закінчуються смертельним випадком. У «Будинку Сари» зможуть проживати 20 жінок з дітьми. Ідея виникла спонтанно, за необхідності моменту, коли ця проблема зросла до величезних розмірів.

В Італії існує близько 500 місць такого типу, в той час як їх повинно бути не менше 5.700, сказав директор Центру солідарності. Зі свого боку, глава римської адміністрації Вірджинія Раджі підкреслила: «Відкриття цього будинку дуже важливо, тому що насильство щодо жінок, на жаль, представляє собою зростаюче явище. Інститути, асоціації, цивільні влада і суспільство повинні бути в змозі дати відповідь жертвам такого насильства; потрібно показати, що ми є і готові допомогти всім цим жінкам, які продовжують страждати в мовчанні».

Довідка КМЦ: на сьогоднішній день, за даними ВООЗ, 38% вбивств жінок в світі відбувається їх інтимними партнерами чоловічої статі.