Рішення Папи щодо Меджугор'я не стосується об′явлень
  • Суб, 30/01/2016 - 03:04

Кардинал Вінко Пуліч, архієпископ Сараєво, член комісії, створеної Папою вивчати феномен Меджугор'я, припустив, що рішення Франциска буде стосуватись здебільшого адміністративних питань.

Нагадаємо, що у зв'язку з меджугорськими об′явленнями Богородиці, з благословення Папи Бенедикта XVI була створена спеціальна комісія з кардиналів і богословів, яка працювала з 2010 до початку 2014 року. У червні минулого року Папа Франциск заявив, що результати роботи цієї комісії «у нього в руках».

Кардинал Вінко Пуліч повідомив, що Меджугор'є переходить під юрисдикцію єпископа Мостара Ратко Періча, і завжди, якщо не буде прийнято іншої постанови, люди "матимуть право піти туди, щоб помолитися і покаятися": "Це одна з найпопулярніших "сповідалень", і не тільки на Балканах, але і в Європі, і це повинно бути взято до уваги у будь-якому випадку в прийнятому рішенні".

Монсеньйор Пуліч припустив, що Папа відповідатиме виключно на адміністративні запитання, поки не торкаючись проблем самих об′явлень. "Коли справа доходить до об′явлень і повідомлень у стадії вивчення, Церква реагує поволі. Церква не поспішає, але завжди приходить до висновку. Я не турбуюся про ставлення Святого Отця або Конгрегації віровчення".
Що стосується паломників, і відповідно до викладеного вище, він підкреслив, що "важливо, щоб люди продовжували приходити в Меджугор'є, щоби молитися належним чином для зміцнення їх віри, щоби поверталися додому втішеними".